Fietser ernstig gewond

bruchem • Bij een ernstig ongeval op de Steenweg bij Zaltbommel is maandag vroeg in de avond een fietser zwaar gewond geraakt. Hij werd net voor het Esso tankstation vanuit de richting Bruchem aangereden door een personenauto. Er zijn twee ambulances en een traumaheli aanwezig. De politie gaat nog onderzoek doen naar de toedracht. Het slachtoffer is in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Utrecht gebracht. De arts uit de traumahelikopter is met de ambulance meegereden.


Fietsen- en
scooterdieven betrapt

zaltbommel • De politie heeft deze week twee dieven op heterdaad betrapt dankzij meldingen van getuigen. Donderdag zag iemand hoe een scooter werd weggesleept bij het NS-station. Doordat de melder een goed signalement kon doorgeven en de politie snel ter plaatse was, konden direct twee mannen aanhouden die aan het signalement voldeden en het slot van de scooter hadden geforceerd. Ze zijn in de cel gezet; de recherche zoekt de zaak verder uit. Na hun aanhouding begonnen de mannen de agenten te beledigen. Daar hebben de agenten aangifte van gedaan.
Zaterdag was het opnieuw raak, nu zag een getuige iemand twee fietsen stelen bij De Poorterij. Na een korte zoektocht vond de politie de twee vermeende dieven op de Koningin Wilhelminaweg. De politie benadrukt dat het goed is om in dergelijke situaties 112 te bellen. Van de fietsendiefstal is geen aangifte gedaan, de politie zoekt de eigenaren nog.