Vrouwendag in teken van vrijheid

zaltbommel • De viering van Internationale Vrouwendag op zondag 8 maart in de Poorterij in Zaltbommel staat in het teken van vrijheid.

De viering begint eigenlijk op dinsdagavond 3 maart al met de film 'Bombshell' bij Cinemaarten. Over het waargebeurde #metoo drama bij Fox News. Op vrijdag 6 maart volgt een werkontbijt van de gemeente Zaltbommel en Maasdriel in samenwerking met Stichting Kompas.

Op Internationale Vrouwendag gaat De Poorterij om 11:00 uur open met een kleurrijk optreden van Vrouwenkoor Cantadora. Om 12:00 uur gaat het 'Wereldplein' open. Bezoeksters kunnen terecht voor ontmoeting, inspiratie, van elkaar leren, plannen maken en netwerken. Ook zijn er workshops. Er zijn heerlijke hapjes en producten van ondernemende vrouwen. Ook is de tentoonstelling 'Vrijheid in Taal en Beeld' te zien van Fotoclub Bommelerwaard.

Om 13:30 uur is er een optreden van cabaretière, actrice en schrijfster Funda Müjde. Vanaf 16:15 uur zijn ook mannen welkom. Salsaband Abanicos sluit het geheel muzikaal af.

Internationale Vrouwendag Bommelerwaard is voor vrouwen en meisjes vanaf 14 jaar. Vanaf 16:15 uur zijn ook mannen welkom. Toegang is 2 euro (meer mag ook). Kijk voor meer informatie op:

q www.kompasbommelerwaard.nl