Ardito maakt het spannend

zaltbommel • De basketballers van Ardito maakten er dit weekend spannende wedstrijden van. De afloop was goed, beide teams wonnen nipt. De vrouwen speelden zaterdag thuis tegen Vlissingen, waar eerder uit met twintig punten van werd verloren. De wedstrijd was van het begin af aan gelijk opgaand. Er werd fel gestreden om elk punt, waarbij de scheidsrechters een goede rol speelden en de wedstrijd in de hand hielden. In het vierde kwart kwam er voldoende rust in het spel van Ardito om de juiste kansen te pakken en de winst binnen te halen. Eindstand: 49-46.
De heren U20 speelden zondag uit tegen Den Dungk. Ardito heeft nog niet de beschikking over alle spelers door blessures. Beide teams gaven elkaar weinig ruimte door goed verdedigend werk. Bovendien vielen de schoten niet, waardoor de wedstrijd spannend bleef tot aan het laatste fluitsignaal. Eindstand: 49-53.

Rosanne van Kessel eerste

gameren/werkendam • Rosanne van Kessel is zaterdag met haar pony in Werkendam eerste geworden in de klasse Z1 met 210,5 punten. Rosanne komt uit voor paardensportvereniging De Bommelerwaard in Gameren.

NK Veldrijden

zaltbommel • De organisatie van het NK Veldrijden in 2021 en de gemeente Zaltbommel zoeken naar een alternatief parcours voor het geval de uiterwaarden tijdens het NK onder water staan. Organisator Cyclocross Zaltbommel had voorgesteld het noodparcours over de stadswallen te laten lopen, maar dat zien burgemeester en wethouders niet zitten, omdat het park momenteel voor veel geld wordt opgeknapt. Deze week volgt een nieuw gesprek.