Zandmeren wordt steeds mooier

kerkdriel • Recreatiegebied De Zandmeren in Kerkdriel gaat er steeds aantrekkelijker uitzien.

Dat bleek woensdagavond tijdens een presentatie van Tomas Ooijevaar, projectleider Zandmeren van de gemeente Maasdriel samen met Kees de Jong namens de zeventien ondernemers van Ondernemersvereniging De Zandmeren. De presentatie werd gehouden tijdens de commissievergadering in het gemeentehuis. Gemeente en ondernemers werken nauw samen in het project. Doel van de opknapbeurt van het gebied is om een 'Toeristische Hotspot' te maken van De Zandmeren.

Veel ondernemers ontwikkelen op dit moment eigen initiatieven om het allemaal een stuk mooier te maken. Zo is restaurant Dukdalf bezig met een flinke uitbreiding en is ook Van Gent Watersport gemoderniseerd. De Landrover Experience is vernieuwd en de 'kop' van de Zandstraat opnieuw ingericht.

In de haven komt de nadruk op activiteiten als 'suppen', zeilen en verblijfsrecreatie. "De snelle speedboten willen we op een andere plek hebben", aldus Tomas. Dat hopen gemeente en ondernemers te bereiken door de boothelling te verplaatsen. Dat zou ook voor de parkeerterreinen een positief effect hebben, omdat daar dan geen boottrailers meer hoeven staan.

Als aanvulling op het trekpontje zijn inmiddels ook al nieuwe plannen gemaakt, die in de komende jaren kunnen worden uitgevoerd. "Een volleybalnet, een barbecueplaats, een bootcamp-mogelijkheid en fitness-apparaten voor volwassenen en kinderen, een eenvoudige uitkijktoren en een schuilhutje met banken", somde Kees de Jong woensdag op.

De politiek reageerde enthousiast op de plannen en op de nauwe samenwerking van gemeente en ondernemers. Op zondag 17 mei is er een open dag op De Zandmeren.

Britta Alink