Vinnig BZC'14 legt het af tegen koploper GDC

eethen • GDC troefde zaterdag het fysieke BZC'14 met goed voetbal en inzet genadeloos af met 3-1. Binnen vier minuten had BZC'14 al de kans om de wedstrijd open te breken, maar de inzet van Erik van Dalen werd met de voet gered. De lijstaanvoerder antwoordde, bleef de aanval zoeken en op het half uur was het wel raak. Jurre van Veen legde de bal terug op Daan Dernison, die het duel openbrak met de 1-0. Vier minuten later stond GDC al op 2-0, na een van richting veranderd schot van Tom van Rijswijk. Na rust voltrok hij ook vanaf elf meter het vonnis met de 3-0. Het pleitte voor BZC'14 dat het bleef proberen om dichterbij te komen, maar, alleen John van Balen scoorde nog de 3-1. BZC'14-trainer Hans de Jong: "Het was een beetje het verhaal van het seizoen bij ons. We gaven de goals te makkelijk weg. We zijn wel blijven knokken, maar we staan onderin en dan weet je, dat niet alles mee zit. We toonden wel mentaliteit. Ik wil de jongens dan ook voorhouden om te blijven werken. Dan gaan wij het echt wel redden."