Op warmtesafari in Zaltbommel

zaltbommel • Vanavond, woensdag 12 februari, gaan bewoners van de Gasthuisstraat in Zaltbommel op warmtesafari in hun straat. Ze wandelen gezamenlijk door de straat met een energie-adviseur van het onafhankelijke energieloket Het Nieuwe Wonen Rivierenland. Met een warmtescancamera kunnen ze zien of en waar hun huizen warmte lekken en in hoeverre ze dus voor de buren stoken. Vervolgens presenteert de energie-adviseur een rapport dat een beeld geeft voor de hele straat. Dit rapport is gebaseerd op drie eerder gemaakt gedetailleerde warmtescans van huizen in de Gasthuisstraat. Het bespreken van dit rapport levert veel inzicht op en kan leiden tot een gezamenlijke inloop van energiebesparende maatregelen die relevant zijn voor de bewoners van de Gasthuisstraat. Ook in andere straten in de binnenstad worden dergelijke rapporten opgesteld. De warmtesafari's worden georganiseerd door Energieloket Zaltbommel.


EHBO-avond over de brandweer

aalst • EHBO-vereniging Aalst houdt woensdag 19 februari in dorpshuis 't Gement een thema-avond over de brandweer. Lean Remmerde van Brandweer Gelderland Zuid vertelt over zijn werkzaamheden bij de brandweer. Onder andere over het ontstaan van brand, maar ook over het voorkomen hiervan. En over de samenwerking tussen brandweer en andere hulpdiensten. Toegang is gratis en iedereen is welkom. De avond begint om 19:45 uur.


Asiel zoekt klussers

bruchem • Het Dierenasiel zoekt nog vijf klussers, die op zaterdag 14 maart willen helpen met het opknappen van de buitenverblijven. Dankzij subsidie van het OranjeFonds kunnen zandplateaus gemaakt worden op de speelvelden, krijgen de hondenhokken een stevige fundering en komt er een overkapping op het speelveld. Ook wordt een behendigheidsparcours aangelegd met oude speeltoestellen. Voor de catering wordt gezorgd. Aanmelden kan via NLdoet of via: 0418-6431290.