• Komend weekend nog twee keer te zien.
• Komend weekend nog twee keer te zien. Foto: Jan Noorlandt

Hilarisch toneelstuk in Velddriel

velddriel • In De Boxhof heeft het publiek zaterdagavond genoten van de aftrap van het hilarische toneelstuk 'Zusters in Zaken'. Het stuk werd gespeeld door Toneelvereniging St. Genesius.

Moeder-overste, gespeeld door Monique van Beurden, maakt zich grote zorgen. Haar klooster met vier nonnen heeft het financieel zwaar. Tijdens het halfjaarlijkse bezoek van de aartsbisschop, monseigneur Siemelink, vertelt hij pastoor Breukelmans in vertrouwen dat hij het klooster over een half jaar gaat verkopen. Wanneer de pastoor weer eens te diep in het miswijn-glaasje heeft gekeken, verklapt hij de boodschap van de monseigneur aan de nonnen. De ervaren cast speelt overtuigend, zoals Jacco de Graaf in de rol van een creatieve projectontwikkelaar en Hennie Verhoeven als corrupte monseigneur. Leon Verhoeven zet uitstekend een dronken pastoor Breukelmans neer. De rol van emancipatie-minnende zuster Clara is Willemien Tromp op het lijf geschreven. Zuster Francisca denkt met haar cursus marketing en pr in de toekomst een oplossing voor het klooster te hebben. Wanneer de projectontwikkelaar in het klooster strandt, ontwikkelen hij en Francisca samen het plan om de buitenwereld het kloosterleven te laten ervaren…
De toneelvereniging bestaat dit jaar 65 jaar en trakteert op een originele wijze haar bezoekers op een toepasselijk hapje tijdens de pauze wat de avond een extra gezellig en feestelijk tintje geeft. De nieuwe regisseur Hetty Michielse heeft met haar debuut het beste in de spelers naar boven weten te halen.

Voor het komende weekend is nog een beperkt aantal kaartjes te koop via: www.toneelvelddriel.nl.