Cursus Politiek Actief

regio • De gemeenten Maasdriel en Zaltbommel organiseren een cursus Politiek Actief. Op woensdag 18 maart is de eerste bijeenkomst in Maasdriel. De cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de gemeente. Ook zijn de avonden zeer geschikt voor iedereen die misschien interesse heeft om politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Er zijn vier bijeenkomsten op woensdagavond, waarna de afsluiting wordt gevormd door het bijwonen van de raadsvergadering op 16 april in Maasdriel of 7 mei in Zaltbommel.
Wat doet de gemeente? Welke plek heeft de gemeente in het bestuur van Nederland? Hoe werkt de besluitvorming binnen de gemeente? Wat doet een raadslid? En hoe gaat een lobbyist nu eigenlijk te werk? Op deze en andere vragen krijgen deelnemers aan de cursus antwoord. Ook zijn er ontmoetingen met politici en bestuurders uit de gemeente en wordt deelnemers een inkijkje gegund in de wereld van het lobbyen. Meedoen is gratis en aanmelden kan via www.raadzaltbommel.nl/politiekactief of www.maasdriel.nl/bestuur-en-organisatie/gemeenteraad. Op deze websites is ook het volledige programma van de cursus te raadplegen.


Talentenveiling voor vluchtelingen

zaltbommel • Vanuit de Protestantse Gemeente Zaltbommel worden allerlei acties gehouden om geld in te zamelen. Het doel is om vluchtelingen ver weg en dichtbij te ondersteunen. Op 28 februari worden er talloze producten en diensten beschikbaar gesteld. Iedereen kan erop bieden tijdens een veiling.

Kamp Moria

Met vluchtelingen 'ver weg' worden specifiek de mensen in kamp Moria op Lesbos bedoeld. Afgelopen jaar heeft PG Zaltbommel daar al twee keer een bedrag van 3.000 euro naar overgemaakt om onder andere tenten, luiers en dekens te kunnen kopen. De Zaltbommelse kerkgemeenschap werkt daarvoor samen met stichting GAIN, die actief is op Lesbos. Belangstellenden kunnen ook zelf de handen uit de mouwen gaan steken in het vluchtelingenkamp. Er is een reis naar Lesbos gepland voor oktober.
Bij vluchtelingen 'dichtbij' denkt PG Zaltbommel aan de mensen die noodgedwongen hier in de omgeving proberen een nieuw bestaan op te bouwen. Met hen probeert de kerk verbinding te maken en in contact te komen. Zo is er kort geleden een 'high tea 'in de Sint Maarten georganiseerd waar veel 'nieuwkomers' en 'hier geborenen' elkaar konden ontmoeten.

Diner of wandeling

En dan is er vrijdag 28 februari dus de talentenveiling voor het goede doel. Op een oproep om talenten en diensten beschikbaar te stellen zijn veel reacties gekomen, uiteenlopend van een driegangendiner tot een bijles wiskunde en van een feesttaart tot een excursie langs de rivieren. Iedereen die een talent wil bemachtigen en daarmee het goede doel wil steunen, is welkom op 28 februari vanaf 19:30 uur in zalencentrum Het Anker aan de Vergtweg 87 in Zaltbommel. Onder het genot van koffie, thee en allerlei lekkers kunnen de bezoekers naar hartelust bieden op hun favoriete kavel. De talenten zijn in te zien op de facebookpagina.
Voor informatie en/of aanmelding voor de reis naar Lesbos kunnen belangstellenden mailen naar
marja.klop@hotmail.com.

q facebook.com/diaconaalproject