• Het team van Lidl in Zaltbommel.
• Het team van Lidl in Zaltbommel. Foto: Martin van Welzen

Lidl in opent winkel in Zaltbommel

zaltbommel • De nieuwe winkel van Lidl aan de Steenweg in Zaltbommel is woensdag 12 februari om 9:00 officieel geopend.

De ruime winkel, naast Albert Heijn en Gall & Gall is ruim 1200 vierkante meter groot en voorzien van een volwaardig assortiment en er is veel aandacht voor dagverse producten. Iedere maandag en donderdag heeft Lidl wisselende food en non-food actieartikelen. De warme bakkerij zorgt dagelijks voor een ruime variatie aan verse broodjes, van zoet tot hartig. In de winkel kunnen klanten voor het afrekenen van de boodschappen kiezen uit de traditionele kassa's of voor Scan&Go-kassa's. Parkeren kan de eerste anderhalf uur gratis.

Op de dag van de opening ontvingen klanten rond 8:30 uur een lot, waarmee ze kans maken op één minuut gratis winkelen. Met deze prijs werd de winkel door de supermarktmanager om 9:00 uur op feestelijke wijze geopend. Verder zijn er gedurende de hele week openingsacties en aanbiedingen.

Geen sigaretten

De supermarkt verkoopt geen tabakswaren en zet hiermee de volgende stap richting een rookvrije generatie. In nieuwe Lidl winkels worden geen tabakswaren meer verkocht. Lidl is de eerste supermarkt in Nederland die stopt met de verkoop van sigaretten. Uiterlijk in 2022 zijn alle tabakswaren uit het Nederlandse schap verdwenen.

Zondag open

De nieuwe supermarkt zal ook elke zondagmiddag geopend zijn, van 13:00 tot 17:00 uur. Ook drie andere supermarkten in de stad Zaltbommel doen mee aan de zondagopenstelling: Albert Heijn aan de Steenweg, Aldi en Jumbo in winkelcentrum Portage aan het Fiep Westendorpplein.

Lidl is één van de grootste supermarktketens van Nederland met inmiddels ruim 420 filialen en een webshop. Onder het motto 'de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs' biedt Lidl een ruim assortiment in food én non-food artikelen. Het concern wilde zich al jaren vestigen in Zaltbommel en had lange tijd de locatie bij de Witte Watertoren op het oog.