donderdag 6 februari

Wandelen met JOOP
9:30, Gameren, JOOP. Wandelen onder begeleiding.

Nieuw bij De Koffiekan
10:00-14:00, Zaltbommel, Pand 9. Eerste van nieuwe maandelijkse activiteit bij de Koffiekan. 3D-kaarten maken, spelletje doen, breien of gewoon gezellig buurten.

Koffie bij JOOP
10:00, Gameren, JOOP. Koffie en thee kosten 1 euro. Iets lekkers erbij ook 1 euro. Iedereen is welkom.

Open Dag ROC Rivor
18:00-20:30, Tiel/Geldermalsen, ROC Rivor. Sfeer proeven op de locaties en vragen stellen aan studenten en docenten. Demonstraties, projecten, informatie over beroepen en opleidingen. Beroepsinteressetesten. Aanmelden: www.rocrivor.nl/opendag

Film 'Human'
19:30, Neerijnen, Het Stroomhuis. Indrukwekkende Franse arthouse film 'Human', een documentaire over onze eigen soort: de mensheid en dat in al zijn verscheidenheid. Film uit 2015 van de Franse fotojournalist, filmregisseur en milieuactivist Yann Arthus-Bertrand. De film duurt drie uur, daarom brengt Filmhuis Neerijnen er deze avond slechts de voornaamste gedeelten van. Toegang: 5 euro. Reserveren niet nodig.

vrijdag 7 februari

Verkoop 'Mooiezooi'
11:00-15:00, Well, Slijkwellsestraat 8. Maandelijkse schuurverkoping door onderhoudsfonds van kerk Well/Ammerzoden. Brocante, boeken, huishoudelijke benodigdheden, speelgoed, kleine meubels, kleding en lampen.

Orgelspeler in De Leyenstein
14:30-16:30, Kerkdriel, De Leyenstein. Peter Nederkoorn treedt op met een Hofbauer draaiorgel, echt met de hand gedraaid. Het is een muziekkapel op wielen. Als extra heeft dit draaiorgel een percussie van vijf instrumenten en een xylofoon. Bezoekers kunnen verzoeknummers aanvragen. Entree: 6 euro incl. koffie/thee bij aanvang en een drankje in de pauze. Reserveren: receptie.leyenestein@brabantzorg.eu of 0418-638638.

ProefLOKAAL Winterdiner
18:00, Rossum, Boerderij Zonneveld. Eerste winterse diner van ProefLOKAAL Bommelerwaard. met viergangen gerechten bereid door lokale producenten en samenstellers. Voor informatie en reserveren: www.proeflokaalbommelerwaard.nl

24 uur orgelspel voor KWF
20:00, Zuilichem, hervormde kerk. Organist Dirk Poortvliet gaat 24 uur lang orgelspelen om geld in te zamelen voor KWF Kankerfonds. Wethouder Gijs van Leeuwen geeft het startsein. Er is van alles te doen: kramen, escaperoom, springkussen, twee keer optreden van Kinderkoor Eigenwijs en muzikaal gedenken. Zaterdag om 19:00 uur begint de 'Grande Finale'.

Rembrandt & De Gouden Eeuw
20:00-22:30, Neerijnen, Het Stroomhuis. Muzikale, multimediale theatershow 'Rembrandt & De Gouden Eeuw' van oud-Flairck gitarist Hans Visser en top accordeoniste Irena Fiippova. Fascinerende show in de lijn van hun vorige programma 'Doctor Zhivago', dat The Guardian typeerde als 'Highly entertaining eveneing'. Het publiek hoort fascinerende en verrassende parallellen met de huidige tijd, versterkt door grootse projecties van de schilderijen van de oude Meester. Entree: 15 euro incl. glas wijn of sap. Reserveren is nodig: www.stroomhuisneerijnen.nl

zaterdag 8 februari

Spullen rommelmarkt
9:30-11:30, Zuilichem, HHK Uilkerweg 21b. INleveren van spullen voor de rommelmarkt op 9 mei. Boeken, speelgoed, kleine meubels, servies, kinderkleding, cd's, antiek, curiosa, decoratie etc. Ook spaarzegels voor het boodschappenpakket van de Plus zijn welkom.

Snoeiochtend in TorenTuin
10:00, Zaltbommel, TorenTuin. Samen met de Hoogstambrigade snoeien in de boomgaard. Iedereen is welkom. Trek laarzen aan en neem snoeischaar mee. Er is koek en zopie.

Zusters in Zaken
20:00, Velddriel, De Boxhof. Luchtig, komisch en doldwaas blijspel door Toneelvereniging Sint Genesius o.l.v. Hetty Michielse. De kloosterzusters verkeren in grote geldnood. Maar dan komt Guus Jongeneel van Building Investment Limited (BIL) met het plan om er een vakantiepark van te maken. Als snel is Klooster Parc succesvol. Maar dan wordt er gebeld....Kaarten zijn te koop bij Astrid Kledingshop in Kerkdriel, telefonisch bij Margriet van Lith: 0418-631236 of via: www.toneelvelddriel.nl

'Heibel in Hofte'
20:00, Haaften, Burcht van Haeften. Lokale Talenten en optredens van drie band. Arbour Jam uit Haaften speelt van ABBA tot Toto, van Queen tot Shakira. Status Quo Forever speelt de echte Quo klassiekers. Niks Aan de Zeis brengt nederpop, boerenrock, gouwe ouwe klassiekers en nummertjes op aanvraag. Entree: 10 euro. Talenten voor Talent@Haaften kunnen zich aanmelden bij Sjoerd Boom: sjoerdboom@msn.com

Bouwersbal Mispelgat
21:11, Zaltbommel, café De Bosschepoort. Feestje voor alle bouwers, optochtdeelnemers en andere Mispelgatters. M.m.v. van DJ Martijn en zanger Jan van Lent. Toegang gratis.

zondag 9 februari

Vogelwandeling
9:00, Dreumel, zie beschrijving. Vogelwandeling met IVN Maas en Waal op het terrein rond Fort Voorne tussen Dreumel en Heerewaarden. Veel wintergasten uit Scandinavië en Rusland, zoals verschillende soorten ganzen. Mogelijk ook nonnetjes, zilverreigers, zaagbekken en smienten. Startpunt: volg de Van Heemstraweg tussen Dreumel en Heerewaarden, steek de Maasdijk in Dreumel over en neem dan de eerste weg links (zie ook website). Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd. Meer informatie: 0487-591665. Graag vooraf aanmelden op: ivn.nl/afdeling/maas-en-waal

Sint-Maartencantorij
10:00, Heerewaarden, kerk aan de Hogestraat 20. In het kader van de 'Maand van het koor' zingt de Sint-Maartencantorij uit Zaltbommel.

Two Rivers Marathon
11:00, Zaltbommel, Waterstraat. Voormalig Olympiër en Comradesveteraan Hans Koeleman lost het startschot voor de Two Rivers Marathon. Maximaal 1000 renners doen mee. De hele dag muziek en gezelligheid in de binnenstad en op veel plaatsen langs de route. De lopers worden tussen 13:30 en 16:00 uur terugverwacht. Om 15:00 uur is de prijsuitreiking in de Sint-Maartenskerk. www.tworiversmarathon.nl

Bommels Jazz Combo
15:30-18:00, Zaltbommel, De Verdraagzaamheid. Swingende en sfeervolle zondagmiddag met het Bommels Jazz Combo. Met gastoptreden van Jan Peels op vibrafoon en zang van Annet Verkuil. Toegang gratis.

Sing-in Wellse kerk
18:30-20:00, Well, Wellse kerk. Thema: 'Gevouwen handen'. Iedereen is welkom.

maandag 10 februari

Creatieve avond
19:30-22:00, Gameren, JOOP. Creatieve avond met kosteloos materiaal. Deelname kost 1 euro incl. koffie/thee.

dinsdag 11 februari

'Samenzijn' in Den Ham
14:00-16:00, Zuilichem, dorpshuis Den Ham. Inge de Haas van Bibliotheek Rivierenland vertelt over optimaal gebruik van iPad, iPhone en e-reader. Voor beginners en gevorderden. Neem uw apparaten mee. Toegang gratis, aanmelden niet nodig.

Medialab on Tour
15:30-17:00, Zaltbommel, bibliotheek. Voor kinderen van 6 tot 15 jaar. Naar hartenlust experimenteren met nieuwe technologie. Leer programmeren met BEE-Bot of met robot Dash. Zie hoe een 3D-printer werkt of maak je eigen kunstwerk met een 3D-pen. Op een bananenpiano spelen en in een andere wereld stappen met de Virtual Reality bril. Toegang gratis.

Klussen en kletsen
19:00, Gameren, JOOP. Klus- en kletsavond. Ook boeken ruilen.

Visserskoor in Hedel
20:00, Hedel, Gelre's End. Optreden van het Waardenburgs Visserskoor. Georganiseerd door Stichting Senioren Hedel. Entree: 2 euro.

'Thuis in West Betuwe'
20:00-22:00, Neerijnen, Het Stroomhuis. Eerste van drie lezingen 'Thuis in de gemeente West Betuwe'. Thema: 'Wonen'. Ook inwoners van Heukelum, Beesd en Herwijnen leveren een bijdrage aan deze avond. Wethouder Jacoline Hartman sluit de avond af met een blik op de toekomst. De tweede en derde avond (10 maart en 14 april) gaan over Landbouw en Bedrijvigheid. Entree: 5 euro. Aanmelden is gewenst en kan via: www.stroomhuisneerijnen.nl

Cinemaarten
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. 'Parasite' van Bong Joon-ho. Best bezochte Aziatische film ooit. Genomineerd voor zes Oscars. Over de zeer arme familie Kim en de rijke familie Park. Onvoorspelbare mix van scherpe, sociale satire, gitzwarte komedie en duistere thriller. Indringende, briljante en gelaagde parabel over hedendaagse klassenongelijkheid. Zorgvuldig gebalanceerd verhaal, adembenemende beelden vol rijkdom en symboliek en een fantastische cast.

woensdag 12 februari

Open Eettafel
11:30, Nederhemert, dorpshuis De Gaarde. Voor alle 50-plussers. Deelname kost 8 euro incl. drankje. Aanmelden bij Anneke Bouman: 06-12488802, voor vervoer: Bets van Ooijen: 0418-552337.

Repair Café
14:00-16:30, Ammerzoden, Het Zonnelied. Kapotte spullen repareren of herstellen. Klein elektra, kleding, speelgoed, fietsen, meubeltjes, computers.

donderdag 13 februari

Koffie bij JOOP
10:00, Gameren, JOOP. Koffie en thee kosten 1 euro. Iets lekkers erbij ook 1 euro. Iedereen is welkom.

Lezing architectuur
14:00, Neerijnen, Het Stroomhuis. Peter Schipper, ex-conservator van diverse musea in de regio, geeft lezing 'Architectuur in de Twintigste Eeuw'. Aanvulling op de cursus 'Kunst in de Twintigste Eeuw'. Kan ook apart worden bijgewoond. Entree: 7,50 euro. Aanmelden is nodig en kan via: www.stroomhuisneerijnen.nl

Medialab on Tour
15:30-17:00, Ammerzoden, bibliotheek. Voor kinderen van 6 tot 15 jaar. Naar hartenlust experimenteren met nieuwe technologie. Leer programmeren met BEE-Bot of met robot Dash. Zie hoe een 3D-printer werkt of maak je eigen kunstwerk met een 3D-pen. Op een bananenpiano spelen en in een andere wereld stappen met de Virtual Reality bril. Toegang gratis.

Alzheimer Café
19:00-21:30, Ammerzoden, Partycentrum De Weesboom. Thema 'Mantelzorg in balans'. Interactieve voorstelling over het onderwerp overbelasting en vraagverlegenheid (moeite om hulp te vragen), door trainer Walter Vrijsen en twee trainingsacteurs. Levendige en herkenbare situaties. Met de inbreng van bezoekers worden de sketches vervolgens opnieuw gespeeld. Toegang gratis. Meer informatie bij Mariëlla van Heck-van Steenis, mantelzorgconsulent: 0418-634231.

vrijdag 14 februari

Zusters in Zaken
20:00, Velddriel, De Boxhof. Luchtig, komisch en doldwaas blijspel door Toneelvereniging Sint Genesius o.l.v. Hetty Michielse. De kloosterzusters verkeren in grote geldnood. Maar dan komt Guus Jongeneel van Building Investment Limited (BIL) met het plan om er een vakantiepark van te maken. Als snel is Klooster Parc succesvol. Maar dan wordt er gebeld....Kaarten zijn te koop bij Astrid Kledingshop in Kerkdriel, telefonisch bij Margriet van Lith: 0418-631236 of via: www.toneelvelddriel.nl

Koninklijke Luchtmachtorkest
20:00, Aalst, De Maayenbogerd. 'Sounds of Freedom' door het orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Muzikaal en visueel spektakel over 75 jaar vrijheid. Met 4 topvocalisten, 41 blazers en 7-koppige ritmesectie. Toegang gratis, maar reserveren is noodzakelijk. Dat kan via: www.eventbrite.nl

zaterdag 15 februari

Verkoopdag Maria-Martha
9:30-14:00, Aalst, het Achterhuis. Jaarlijkse verkoopdag van vrouwenvereniging. Tweedehands boeken, bloemen, planten, fotokaarten, koeken, fruit, slaatjes, rook- en leverworsten. Brieventent en Cadeaushop. Inschrijven voor speelgoed, kinderbrievenkraam. Koffie met iets lekkers, friet, broodjes hamburger en frikadel. De opbrengst is voor de HHG van Aalst.

Glow in the Dark Badminton
10:00-15:00, Kerkdriel, De Kreek. Open badmintondag van de Kerkdrielse Badminton Club (KBC) in samenwerking met Optisport. In het kader van het 50-jarig bestaan van de club. In het donker spelen: 'Glow in the Dark Badminton'. Voor iedereen van 7 tot 87 jaar. Springkussen voor de kinderen. Muziek en aangepaste verlichting. www.kerkdrielsebadmintonclub.nl

Glow in the dark-badminton
10:00-15:00, Kerkdriel, De Kreek. De Kerkdrielse Badminton Club (KBC) organiseert in samenwerking met Optisport Glow in the Dark-badminton. Deelname is gratis voor iedereen van 7 tot 87 jaar.

Zusters in Zaken
20:00, Velddriel, De Boxhof. Luchtig, komisch en doldwaas blijspel door Toneelvereniging Sint Genesius o.l.v. Hetty Michielse. De kloosterzusters verkeren in grote geldnood. Maar dan komt Guus Jongeneel van Building Investment Limited (BIL) met het plan om er een vakantiepark van te maken. Als snel is Klooster Parc succesvol. Maar dan wordt er gebeld....Kaarten zijn te koop bij Astrid Kledingshop in Kerkdriel, telefonisch bij Margriet van Lith: 0418-631236 of via: www.toneelvelddriel.nl

Duketown Ladies
20:00, Heerewaarden, hervormde kerk. Avondvullend en afwisselend programma in het kader van Muziek in de Kerk. Vanuit het koor Duketown Ladies zijn 'Ladies 2' en 'Quatre Bouches' gevormd, met ieder zijn eigen accent om close harmony-singing volledig tot zijn recht te laten komen. Barbershop is een vorm van close harmony met makkelijk in het gehoor liggende liedjes, voornamelijk in het Engels en Nederlands, met speciale arrangementen en choreografie. Entree: 7,50 euro incl. consumptie. www.muziekindekerkheerewaarden.nl

Vrijgezellenfeest Boerenbruilof
21:11, Zaltbommel, Het Hof. Vrijgezellenfeest van het 11e Mispelgatse Boeren Bruidspaar, Jo van Rinus van dun Trolly en Marietje van ut ouwe Mannen en Vrouwenhuis. M.m.v. Blaaskapel Spuugzat en DJ Daffie.

zondag 16 februari

Eljakim in Rossum
10:00, Rossum, protestantse kerk, Maasdijk 14. In het kader van de 'Maand van het koor' zingt interkerkelijk koor Eljakim uit Zaltbommel tijdens de dienst.

Singelcross Zaltbommel
10:20, Zaltbommel, Kindertuin. Negende editie van de Singelcross. Start Kids Cross om 10:20 uur, start Singelcross om 11:00 uur. Wethouder Kees Zondag lost het startschot. Muzikale ondersteuning door Sambaband Batedeira. Kijk voor meer informatie: www.zaltbommeldutchrunners.nl

Rivierenland Klassiek
15:00-17:00, Neerijnen, Het Stroomhuis. Duo Multatuli bestaat uit Jan van der Plas (1997) op cello en Stephan Harsono (1996) op piano. Zij proberen de muziek tastbaarder te maken, waardoor de muziek nog meer spreekt. Hun Indonesische achtergrond verbindt hen met elkaar én met Multatuli. Beiden zijn op dit moment masterstudenten. Entree 15 euro incl. drankje in de pauze. Reserveren is gewenst en kan via: www.stroomhuisneerijnen.nl

Hans Kwakkernaat Kwartet
16:00, Zaltbommel, Gasthuiskapel. Van Oscar Peterson tot Django Reinhardt. Dat spelen Hans Kwakkernaat en zijn muzikale vrienden. Samen met de bekende gitarist Joost Zoeteman, drummer Wim de Vries en bassist Taeke Stol spelen ze een gevarieerd nieuw programma. De swingende pianostijl van Oscar Peterson en Monty Alexander komt aan bod, er is aandacht voor elk individueel instrument, de gypsyjazz van Django Reinhardt en het unieke karakter van de contrabas. Entree: 20 euro (jeugd tot 18 jaar gratis). Reserveren: engelenbak@gmail.com of www.engelenbakzaltbommel.nl

maandag 17 februari

Creatieve avond
19:30-22:00, Gameren, JOOP. Creatieve avond met kosteloos materiaal. Deelname kost 1 euro incl. koffie/thee.

dinsdag 18 februari

Klussen en kletsen
19:00, Gameren, JOOP. Klus- en kletsavond. Ook boeken ruilen.

woensdag 19 februari

Repair Café
14:00-16:30, Kerkdriel, De Leyenstein. Kapotte spullen repareren of herstellen. Klein elektra, kleding, speelgoed, fietsen, meubeltjes, computers.

Seniorenquiz
14:00-16:30, Kerkdriel, De Leyenstein. Georganiseerd in samenwerking met Welzijn Bommelerwaard en Fun Events. Quiz speciaal voor 60-plussers, met vragen, fragmenten en muziek uit de jaren '50, '60 en '70. Aanmelden kan als team of individueel bij: dvanrangelrooy@hotmail.com of 06-36987718.

Lezing over Cobra
19:30, Zaltbommel, De Grote Aak. Lisette Le Blanc, oud-conservator van Museum Stadskasteel geeft in het kader van '75 Jaar Bevrijding', een lezing over de Cobrabeweging. Cobra is de afkorting van Copenhagen, Brussel en Amsterdam, waar schilders als Appel en Corneille vandaan kwamen. Zij wilden de schilderkunst bevrijden van oude vormen en technieken. De schilders wilden de wereld mooi maken na de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog. Entree: 4 euro incl. koffie/thee.

donderdag 20 februari

Koffie bij JOOP
10:00, Gameren, JOOP. Koffie en thee kosten 1 euro. Iets lekkers erbij ook 1 euro. Iedereen is welkom.

vrijdag 21 februari

Poarse Vrijdag
21:00, Heerewaarden, café De Heere van Waerden m.m.v. DJ Tijn.

zaterdag 22 februari

Vogelexcursie naar Zeeland
8:00, Tiel, Stationsplein. Met natuurorganisatie IVN West-Betuwe op excursie naar Zeeland, o.a. de Brouwersdam en Plan Tureluur. Op zoek naar uiteenlopende watervogels, zoals rotganzen, zaagbekken, kleine zilverreigers en kuifaalscholvers. Deelname kost maximaal 35 euro p.p. Aanmelden voor 13 februari bij Boukje van Leijen: 0344-602562 of boukejvanleijen@hotmail.com Meer informatie: www.ivn.nl/afdeling/west-betuwe

Klaverjas marathon
10:00-22:00, Bruchem, 't CAF. Een 12-uurs Klaverjasmarathon. Deelname kost 25 euro p.p. incl. ontvangst met koffie, lunch, avondeten, tussendoortjes en eindprijzen. Drankjes zijn voor eigen rekening. Aanmelden kan tot uiterlijk 19 februari in 't CAF of bij Corné de Koning: 06-54365508.

Rollator carnaval
14:00, Ammerzoden, Het Zonnelied. Carnaval Rollator Spektakel m.m.v. de Blaaskapel en de Raad van Elf.

Carnaval Zonnelied
14:00, Ammerzoden, Het Zonnelied. Carnaval Rollator Spektakel m.m.v. Blaaskapel en Raad van Elf.

Optocht Poalingdurp
19:11, Heerewaarden, De Heere van Waerden. Verlichte optocht georganiseerd door carnavalsvereniging De Moasmeerminnen. Aansluitend prijsuitreiking en feest in mfc De Steen m.m.v. DJ Willeon.

zondag 23 februari

Soli Deo Gloria
10:00, Rossum, protestantse kerk, Maasdijk 14. In het kader van de 'Maand van het koor' is Soli Deo Gloria uit Herwijnen te gast.

Bliekjesmiddag Poalingdurp
13:30, Heerewaarden, mfc De Steen. Voor 50+, De Gouwe Ouwe. Met gastoptredens van oud-moasmeerminnen en mannen en zangeres Anja van Dinteren.