Roda Boys - Wilhelmina`26
Roda Boys - Wilhelmina`26 Foto: Gerald van Zanten

Eerste winst Roda Boys met nieuwe trainers

aalst • Er werd lang naar gesmacht en zaterdag was het dan zover; de eerste overwinning van Roda Boys onder leiding van Jorco de Kok en diens assistent Mike Scholten. De derby tegen Wilhelmina'26 werd met 3-1 gewonnen. De openingstreffer kwam er dankzij Armand Selmani. Bij de 2-0 strafte Niels Loef een te korte terugspeelbal van Wilhelmina'26 genadeloos af. Vlak voor rust deden de bezoekers iets terug met de 2-1. In de tweede helft bleef de marge lang één doelpunt, totdat Sven van Driel omstreeks de zeventigste minuut de bevrijdende 3-1 maakte. In de resterende twintig minuten verzuimde Roda Boys de score hoger op te laten lopen, maar daar kon De Kok niet om malen: "Die goals kunnen we beter bewaren voor de toekomst", aldus de winnend trainer, die logischerwijs verguld was met de derbyzege: "We zaten er al tegenaan te hikken – vorige week speelden we een heel aardige eerste helft. Iedereen beseft dat het Roda Boys-onwaardig is wat de laatste maanden is gepresteerd. Ik ben trots op die gasten."