• De optocht is op zaterdag 22 februari.
• De optocht is op zaterdag 22 februari. archieffoto: Janneke Boogaard

Mispelgat warmt op voor carnaval

zaltbommel • Met het Bouwersbal op zaterdag 8 februari in café De Bosschepoort neemt carnavalsvereniging De Wallepikkers vast een aanloop naar carnaval, dat vrijdag 21 februari losbarst.

Het Brouwersbal op 8 februari begint om 21:11 uur en duurt tot 2:00 uur. Het is bedoeld voor alle bouwers en optochtdeelnemers, maar ook voor alle Mispelgatters die van carnaval houden en niet meer kunnen wachten. Tijdens het bal worden de startnummers van de optocht uitgereikt. DJ Martijn en zanger Jan van Lent zorgen voor de muziek. Toegang is gratis.

Ook op zaterdag 8 februari wordt de Mispelgatkoerier weer huis aan huis bezorgd. Prins Maerten XVII en zijn gevolg gaan hem om 15:00 uur hoogstpersoonlijk rondbrengen in het 'assenkruis' in de binnenstad. Samen met Jeugdprins Sem en Jeugdprinses Yasmine en voorafgegaan door Blaaskapel Spuugzat.

Een week later, op zaterdag 25 februari, is het vrijgezellenfeest voor de Boerenbruiloft, in Het Hof aan de Oliestraat. Mispelgat viert dit jaar voor de elfde keer de Boerenbruiloft, dus het is een jubileum, dat uitbundig gevierd gaat worden. Het vrijgezellenfeest voor bruidspaar Jo van Rinus van dun Trolly en Marietje van ut ouwe Mannen en Vrouwenhuis begint om 21:11. Er is muziek van Blaaskapel Spuugzat en DJ Daffie. Het bruidspaar gaat op deze avond in onechte ondertrouw en wordt op 25 februari in den onecht verbonden.

Het traditionele Sambabal voor de Mispelgatters van Bommelstein en andere huizen van Prezzent kan helaas niet doorgaan, omdat de nieuwe accommodatie aan de Dwarsweg nog niet helemaal af is.