Afbeelding
Foto:

Basketbaldames verliezen

zaltbommel • De dames van de Zaltbommelse basketbalclub Ardito speelden dit weekend thuis tegen het studententeam van Pendragon uit Tilburg. Door een matig begin en slordig spel in de tweede helft lukte het Ardito niet om te winnen.
Helaas was de start niet goed en keken de dames na vijf minuten spelen tegen tien punten achterstand aan. Gelukkig kwam Ardito op tijd met een goed antwoord, ging over op een andere verdediging en werd het een spannende wedstrijd.
Door slordig spel in de tweede helft scoorde Ardito een paar gemakkelijke ballen niet, en daar profiteerde de tegenstander van. Het studententeam wist uit te lopen met tien punten in de laatste minuten, die de Ardito-dames niet meer goed konden maken. Eindstand 38-48.


Meeting over sportakkoord

zaltbommel • Sportformateur Henk Linssen houdt maandag 17 februari een 'expertmeeting' over het Bommelerwaardse sport- en beweegakkoord. Sportverenigingen, ondernemers, welzijnsorganisaties en andere geïnteresseerden zijn welkom om mee te denken. "Om een effectief en gedragen sportakkoord te formeren hebben we de samenwerking nodig", aldus Henk Linssen, "van sportverenigingen, maatschappelijke organisaties, individuele sporters, sportscholen, fysiotherapeuten en andere betrokkenen." De bijeenkomst op maandag 17 februari vindt plaats in De Poorterij en begint om 20:00 uur. De sportformateur geeft een update over de stand van zaken. Daarna gaan de aanwezigen met elkaar aan de slag met het formuleren van ambities voor het sport- en beweegakkoord. Het is de bedoeling dat Bommelerwaards sport- en beweegakkoord en op 8 april is. Het rijk stelt 80.000 euro beschikbaar om de geformuleerde doelen uit te voeren. Meer informatie is verkrijgbaar via: sportformateurbommelerwaard@gmail.com.


Jeugdtoernooi voor voetballers

well • Yordi Vos uit Well organiseert ook dit jaar een jeugdvoetbaltoernooi in de Bommelerwaard. Het toernooi bij deze vierde editie een nieuwe naam: het Wonen & Welzijn-jeugdvoetbaltoernooi. Wonen & Welzijn in Ammerzoden was vorig jaar al hoofdsponsor, maar het toernooi droeg toen nog de naam van RegioBank. Wonen & Welzijn is hier zelfstandig adviseur van. De vierde jaargang van het toernooi vindt plaats op zaterdag 22 augustus en wordt ten opzichte van de vorige editie uitgebreid met de leeftijdscategorieën 'MO11 - Laag', 'MO11 - Hoog' en 'MO19 - Hoog'. Ook het aantal leeftijdscategorieën bij de jongens wordt uitgebreid door toevoeging van de leeftijdscategorie 'JO19 - Hoog'. De verwachting is dat, door de inmiddels nationale bekendheid van het toernooi, het aantal deelnemende teams de tweehonderd zal overstijgen (in 2019 namen 175 teams deel). Net als voorgaande jaren wordt het toernooi gehouden op verschillende accommodaties, gelegen in of zeer nabij de Bommelerwaard. Op dit moment is Yordi, ondersteund door zijn vader Antoon van Mil, nog druk bezig met het benaderen én vastleggen van de verenigingen die het toernooi gaan faciliteren. Een aantal verenigingen heeft al bevestigd, hun logo's staan al op de website.
Inschrijven kan al. Alle leeftijdscategorieën en overige informatie is te vinden op de website.

q nl-tournaments.nl