• Eline Bomers haalde goud. Ook clubgenote Rhodé Groeneveld zette een knappe prestatie neer.
• Eline Bomers haalde goud. Ook clubgenote Rhodé Groeneveld zette een knappe prestatie neer. Foto: aangeleverd

Turnsters halen medailles bij voorwedstrijd

regio • Bij de tweede voorwedstrijd voor turnsters in de vijfde en zesde divisie kwamen turnsters van Hamarithi (Aalst), Argos (Zaltbommel) en GTV Ammerzoden in actie.

De voorwedstrijden in Culemborg werden georganiseerd onder de vlag van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU).

Amber de Gruijter, uitkomende in Junior G voor sportvereniging Hamarithi, begon haar wedstrijd op de brug. Amber liet hier een foutloze oefening zien. Ook op de andere toestellen presteerde ze stabiel. Net als haar clubgenotes liet ze een plaatje van een vloeroefening zien; ze werd eerste op dit toestel. Amber werd beloond met een bronzen medaille voor de vierde plaats.

Ook de jong talentjes lieten hun visitekaartje weer achter. Elin Bomers liet zien weer de beste te zijn en mocht het hoogste plaatsje nogmaals beklimmen. Zij won het goud bij de pre-pre instappers met geboortejaar 2013.

GTV Ammerzoden

Ook de turnsters van GTV Ammerzoden hebben zaterdag goed gepresteerd.

Met de beste score op balk en ook goede scores op de andere onderdelen, werd Laura van de Werken (jeugd 2, H) derde en scoorde zo een bronzen medaille. Wendy van Hemert (senior E) deed goed mee op eigenlijk alle onderdelen en werd uiteindelijk ook derde.

De andere turnsters presteerden ook goed, maar vielen niet in de prijzen.

GTV Argos

Vijf turnsters van GTV Argos keerden huiswaarts met een medaille. In de eerste wedstrijd mocht Renske van Wijngaarden van GTV Argos opnieuw een medaille ophalen voor een vierde plaats. In de tweede ronde turnde Sam van Loon heel knap naar een zilveren medaille.

Tijdens de derde wedstrijd turnde Mariska van der Ende netjes en rustig naar de derde plaats, waarvoor ze een bronzen medaille mocht ophalen.

In de laatste wedstrijd haalden zowel Roos van der Meijden als Maud van Oosterum het podium met een derde en vierde plaats.