KORT NIEUWS

Hoogwater verwacht

bommelerwaard • Volgens Dijkgraaf J.E. Stuvers van het toenmalige polderdistrict Bommelerwaard werd er in de Nederlandse rivieren extreem hoog water verwacht. Desondanks was er volgens hem geen aanleiding om te vluchten naar hogere oorden. Om een ramp te voorkomen waren onder meer bepaalde dijkstukken afgesloten voor het zware verkeer en stonden her en der zandzakken klaar. De belangrijkste maatregel was het instellen van een dijkwacht zodat de mensen van Rijkswaterstaat en het polderdistrict niet voor verrassingen kwamen te staan.


'De Boemel' officieel geopend

zaltbommel • Onder grote belangstelling werd in Bommel jeugdsociëteit 'De Boemel' officieel door burgemeester K. Broekens geopend. Hij deed dit door als een volleerd discjockey een plaat ten gehore te brengen. Geen beat, blues of underground maar de gebroeders Bever met het lied van de manometer. De vele aanwezige thirty's en fourty's, voelden zich best op hun gemak in de ruimte, die per definitie bestemd was voor jongeren.
'De Boemel' ging beschikken over een forse L-vormige ruimte met een grote bar. Het meubilair bestond uit brede banken, ronde tafels en krukken voor de bar. De wanden werden helemaal donker gehouden met als versiering draadconstructies met kleurige illustraties. Boven de dansvloer werden grote rode ballonlampen opgehangen.


Ereburger in Brakel

brakel • Mr. J. van Dalen werd na een ambtsperiode van bijna veertig jaar bij zijn afscheid als secretaris van de toenmalige gemeente Brakel benoemd tot ereburger van deze gemeente. Namens het gemeentebestuur overhandigde burgemeester J. van Eck hem een kofferschrijfmachine.


ADVERTENTIES

Wijnkoperij GROENHOVEN N.V. wijnspecialisten sinds 1923, Bruchem vraagt voor zo spoedig mogelijk een leerling-kelderhulp.


Te koop gevraagd:
Tweede hands muziekinstrumenten (Hoge stemming), Aalderwijksestraat 8, Kerkwijk.


Te koop:
Een freeskar, ook geschikt voor trekker en een lelijke eend motor. P. van Steenbergen, Nieuwstraat 21, Gameren.


Te koop:
Mooie driekwart leren jas. Te bevr. na 18.00 uur, Joh. v. Oldenbarneveldstraat 12, Zaltbommel.


Gevraagd:
Vakbekwame metselaars voor de bouw van het bejaardencentrum aan de Ridderstraat in Gameren. Bouw- en aannemingsbedrijf Kamerbeek & Van Muijen, Amersfoort.


Voor al uw spuit- en plaatwerk naar wagen- en carrosseriebedrijf H. Hooymans, Velddriel.