• De start is om 11:00 uur vanaf de Kindertuin.
• De start is om 11:00 uur vanaf de Kindertuin. Foto: Gijs van Tuijl

Negende Singelcross op zondag 16 februari

zaltbommel • De negende editie van de Zaltbommelse Singelcross is op zondag 16 februari.

Tijdens dit hardloopevenement lopen de deelnemers de parkroute over de stadswallen van Zaltbommel. De route wordt ieder jaar mooier, aangezien het park ingrijpend gerestaureerd wordt. Ook de geweldige uitzichten op de stad en de gracht dragen bij aan de beleving. Een ronde heeft een lengte van 3,2 kilometer. De wedstrijd gaat over 1 of 2 (6,4 km) of 3 (9,6 km) rondjes. De officiële tijdsregistratie maakt deze loop geschikt voor recreanten en wedstrijdlopers.

Kids Cross

Voor de vijfde keer is er ook een Kids Cross over 700 en 1400 meter. Hier doen kinderen t/m 11 jaar van diverse basisscholen uit de Bommelerwaard aan mee.

Het aantal deelnemers aan de Singelcross voor de senioren is dit jaar beperkt tot maximaal vijfhonderd mensen, waaronder ook circa honderd leerlingen van de sportklassen van het Cambium College.

Sambaband

Het startschot wordt gelost door wethouder Kees Zondag van Sport. Muzikale ondersteuning komt dit jaar van de swingende Braziliaanse Sambaband Batedeira. De muzikanten moedigen lopers en toeschouwers aan met hun opzwepende trommel ritmes.

Na afloop is er warme chocomel en een stukje fruit voor alle deelnemers.

De opbrengst is dit jaar bestemd voor de scouting van Zaltbommel (zeeverkenners). Inschrijven kan tot en met 10 februari via de website van de Zaltbommel Dutchrunners.

Om 10:20 uur start de Kids Cross. Om 11:00 uur volgt het startschot voor de Singelcross. Om 12:00 uur is de prijsuitreiking voor de sportklassen Cambium College

De Singelcross 2020 wordt gesponsord door Sachem (hoofdsponsor) en Love-Li Lingerie uit Zaltbommel.


q www.zaltbommeldutchrunners.nl