• Mensen met een dagbestedingslocatie gaan naar verschillende dorpskernen om daar aan de slag te gaan.
• Mensen met een dagbestedingslocatie gaan naar verschillende dorpskernen om daar aan de slag te gaan. Foto: aangeleverd

Prezzent zoekt klussen in de kernen

zaltbommel • Groepjes mensen met een dagbestedingsindicatie gaan op maandag en vrijdag naar verschillende kernen in de Bommelerwaard om samen met buurtbewoners dingen te organiseren. Dat kan gaan om een ontmoetingsactiviteit voor eenzame ouderen, maar ook samen met buurtbewoners zwerfvuil opruimen, de begraafplaats aanharken of een marktje organiseren op het dorpsplein. Onlangs heeft het team geholpen bij de voorbereidingen voor de expositie over Hoogwater in Bezoekerscentrum De Grote Rivieren in Heerewaarden en bij het ontmoetingsgebouw JOOP in Gameren. Het doel is dat mensen met een dagbesteding-indicatie laten zien dat zij een waardevolle rol in de samenleving willen en kunnen vervullen en dat dat ook prima in hun eigen woonomgeving kan, waar nog geen reguliere dagbesteding is. Prezzent hoopt daarmee de drempel naar de dagbesteding te verlagen, maar ook op meer begrip en waardering voor mensen, die door hun beperking minder makkelijk vrijwilligerswerk kunnen doen. Mensen met een beperking hebben noodgedwongen financiële ondersteuning van de samenleving. Voor een aantal van hen is het fijn om daar iets tegenover te kunnen stellen.
Inwoners van kleine kernen, die een goed idee hebben, kunnen contact opnemen met Prezzent: info@prezzent.nl of 0418-680200.