• De kinderen maken echt veel werk van hun karren en kleding.
• De kinderen maken echt veel werk van hun karren en kleding. Foto: aangeleverd

Kinderoptocht is een blijvertje

kerkdriel • In Kerkdriel wordt op maandag 24 februari voor de derde keer de Teskesdurper Kinderoptocht gehouden. Organisator Jeroen van Leeuwen vertelt: "Twee jaar geleden namen we als Teskesdurperroad het initiatief om deze optocht, speciaal voor kinderen van de basisschool, te organiseren." Tijdens de eerste twee edities deden zeventig kinderen mee, verdeeld over twaalf groepen. "Vorig jaar waren er echt mooie karren bij met goed verzorgde kleding. We merken dat er echt werk van wordt gemaakt door de deelnemers, dat is voor de organisatie een enorme stimulans." Het steekt volgens Van Leeuwen enigszins af tegen de trend in de volwassen optocht. "Het 'mooie' bouwen, dat tijdrovend is, maakt steeds meer plaats voor een snelle oplossing in de vorm van de zogeheten 'zuipkarren'. Met de kinderoptocht leren onze jonge kinderen dat meedoen aan een optocht betekent dat iets gemaakt moet worden. Wellicht dat dit op termijn ook doorwerkt in de optochten voor volwassenen." De Teskesdurper Kinderoptocht op maandag 24 februari begint om 12:30 uur vanaf het Mgr. Zwijsenplein. Om 16:30 uur reiken de Jeugdprins en de grote Prins van Teskesdurp de prijzen uit. Meer informatie is verkrijgbaar via: info@teskesdurp.nl Inschrijven kan via de website en kan tot één dag voor de optocht.

q www.teskesdurp.nl


Poëziewedstrijd over vrijheid

neerijnen • Het thema van de zevende en tevens laatste editie van de Stroomhuis-poëziewedstrijd 'Bakens aan de Rivier' gaat niet over water en rivieren, maar sluit aan bij '75 Jaar Bevrijding': 'Leven in Vrijheid'. Deelnemers mogen maximaal twee gedichten inzenden. Dat kan tot 1 april. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij op de finaleavond, vrijdag 24 april, aanwezig zijn en bereid zijn hun gedicht voor te dragen. De voordracht wordt betrokken bij het eindoordeel. Ook dit jaar is de wedstrijd open voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. Op 17 april worden de namen van tien genomineerden bekend gemaakt. De jury bestaat uit oud-burgemeester Ton Jansen van Neerijnen, hoofdredacteur Ton den Boon van de Dikke van Dale, pianiste Cathérine de Graaf en docente Nederlands Angela van Opijnen van het Cambium College. Inzenden kan naar poezie@stroomhuisneerijnen.nl of ebaars@planet.nl (geen PDF maar een Word-bestand) of per post naar: Waalbandijk 48, 4175AC, Haaften.


Lopers gezocht voor bevrijdingsvuur

west betuwe • In de nacht van 4 op 5 mei haalt een groep lopers uit zoveel mogelijk kernen van West Betuwe samen met wethouder Rutger van Stappershoef in Wageningen het bevrijdingsvuur op. In estafettevorm gaat het daarna naar de gemeente West Betuwe. Op Bevrijdingsdag komt de fakkel rond 8:00 uur aan bij het gemeentehuis in Geldermalsen. Burgemeester Servaas Stoop geeft daarna het startsein voor verdere verspreiding over de 26 kernen van de gemeente. Doel is dat er vanuit alle kernen zoveel mogelijk hardlopers aan dit indrukwekkende evenement mee doen. Het maximale aantal deelnemers is 150 en deelname is op volgorde van aanmelding.
Enthousiaste lopers uit de gemeente kunnen zich voor 18 februari aanmelden via een mail naar annekaldenberg@gmail.com. Dit met vermelding van naam, adres, woonplaats en geboortedatum.