donderdag 30 januari

Wandelen en koffie bij JOOP
9:30, Gameren, JOOP. Wandelen onder begeleiding. Van 10:00 tot 11:30 koffie met iets lekkers. Koffie/thee: 1 euro, iets lekkers: 1 euro.

Open Eettafel Aalst
12:00, Aalst, 't Kruispunt. Voor alle leeftijden. Deelname kost 5 euro. Aanmelden kan tot 27 januari bij Marius van Ooijen: 06-53104506 of via bestuurlid4@dorpsraadaalst.nl (ook voor vervoer). De Dorpsraad is ook nog op zoek naar vrijwilligers voor het onderhoud van de begraafplaats.

Jongerendebat '75 jaar vrijheid'
19:00, Zaltbommel, stadhuis aan de Markt. Het tijdelijke monument Levenslicht van Daan Roosegaarde is te zien tijdens de vergadering van de jeugdgemeenteraad. Het thema van het debat is '75 jaar vrijheid'. De jongeren verdedigen plannen voor een bevrijdingsactiviteit. De bedoeling is om het winnende idee dit jaar uit te voeren.

vrijdag 31 januari

Moeilijke voeten
10:00-12:00, Kerkdriel, De Leyenstein. Verkoopochtend door Jonker Speciaal Schoeisel uit Wadenoijen. Dames- en herenschoenen en pantoffels in veel verschillende lengte- en wijdtematen. Ook speciale stretch schoenen. Toegang gratis, pinnen is mogelijk.

Kienen met KBO
13:30, Kerkdriel, De Leyenstein. Het in Kerkdriel wereldberoemde duo Toos en Toon is er weer helemaal klaar voor. Voor iedereen van boven de 50 jaar. Deelname kost 4 euro, extra kaart 1 euro.

Herdenking voor jongeren
18:30-20:30, Zaltbommel, Mikwe (Minnebroederstraat 2). Het tijdelijke monument Levenslicht van Daan Roosegaarde is te zien bij het voormalige Joodse badhuis. Om 19:15 begint een wandeling langs Stolpersteine in Zaltbommel, begeleid door een vrijwilliger van stichting Mikwe. Deelname is gratis, aanmelden niet nodig. Deze rondleiding is speciaal voor jongeren.

Lampionoptocht Aalst
19:00, Aalst, dorpshuisplein. Lampionoptocht ter ere van de verjaardag van Prinses Beatrix. Georganiseerd door Oranjevereniging Trouw aan Oranje. M.m.v. Drum- & Streetband. Na afloop warme chocolademelk.

Aan de slag met de dijk
19:30, Ophemert, Huis Op Hemert (Blankenburgsestraat 3). De VVD West Betuwe organiseert de bijeenkomst 'Aan de slag met de Dijk!'. Gedeputeerde Jan Markink van provincie Gelderland en dagelijks bestuurder Hennie Roorda van Waterschap Rivierenland gaan met de aanwezigen in gesprek over de aanstaande dijkversterking in de Tielerwaard.

Open podium Poëzie
20:00-21:45, Neerijnen, Het Stroomhuis. 'Week van de Poëzie'. Open Podium voor dichters, singer-songwriters, columnschrijvers en schrijvers van zkv's (zeer korte verhalen van maximaal 300 woorden). Het programma wordt afgewisseld met een optreden van musici. Deelnemers betalen 5 euro p.p. Aanmelden kan via: l.laan7@upcmail.nl of ebaars@planet.nl

The Wieners in De Poorterij
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. The Wieners spelen The Everly Brothers. Met Rob Roemers (zang & gitaar), Jaap Wijn (zang & gitaar), Geurt Engelsman (contrabas en basgitaar) en Jan Timmermans (drums). Entree: 23 euro. www.de-poorterij.nl

Liederentafel Alem
20:30, Alem, dorpshuis De Drie Linden. M.m.v. het Waardenburgs Visserskoor en De Disselzangers uit Ammerzoden. Toegang gratis.

zaterdag 1 februari

Spullen rommelmarkt Bruchem
9:00-12:00, Bruchem, Middelstraat 2. Inzamelen van spullen voor de jaarlijkse rommelmarkt van de hervormde kerk. Ook verkoop van o.a. meubels (met extra korting), brocante, klein antiek, verlichting, boeken, kleding. Ophaalservice: 06-41705445 of 06-15695428.

Spullen rommelmarkt Well
9:00-12:00, Well, Slijkwellsestraat 8. Inzameling van spullen voor de rommelmarkt van het onderhoudsfonds van de hervormde gemeente Well-Ammerzoden. Geen computers, tv's, stoffen banken en matrassen. Verkoophoek met brocante, antiek en leuke spullen. Verkoop van nette tweedehands kleding aan de Slijkwellsedijk 28.

Avondmalen Vento Vivimus
16:00-22:00, Hurwenen, Vento Vivimus. Bezoekers kunnen de sfeer proeven van het in de nachtelijke uren draaien met de molen. De molenaars geven rondleidingen waarin ze over de geschiedenis en het type molen vertellen, maar ook laten zien hoe dit door de wind aangedreven werktuig als korenmolen in bedrijf was. Bij voldoende wind zal ook gemalen worden. Kinderen kunnen met handmolens aan de slag om tarwe te malen en er tarwebloem van te maken.

Lampionoptocht Zuilichem
19:00-20:30, Zuilichem, dorpshuis Den Ham. Lampionnen zijn gratis en na afloop is er voor iedereen chocolademelk of ranja. Georganiseerd door Oranjevereniging Zuilichem.

Concert Nieuw Leven
19:30, Haaften, Burcht van Haeften. Winterconcert van muziekvereniging Nieuw leven. M.m.v. Fanfare Juliana uit Waardenburg. Gevarieerd programma met o.a. stukken van Disney en Nederlands repertoire, van Golden Earring tot Zoutelande.

Bingo in Opijnen
19:30, Opijnen, hervormd centrum Maranatha. Mooie prijzen: levensmiddelenpakketten, vleesschotels, slagroom- en hazelnoottaarten. Hoofdprijs: 125 euro. Opbrengst is voor NH-kerk Opijnen. Voor iedere bezoeker staat gratis kopje koffie klaar.

Toneelstuk in Nederhemert
20:00, Nederhemert, dorpshuis De Gaarde. Op uitnodiging van oranjevereniging Oranje Trouw Nederhemert brengt toneelvereniging Uit Vriendschap weer een leuke uitvoering op de planken: 'Familie Postma aan de Costa'. Voor inlichtingen kaartverkoop: Rino Verwijs (06-11008119).

zondag 2 februari

Challenge in Rossum
10:00, Rossum, protestantse kerk, Maasdijk 14. In het kader van de 'Maand van het koor' zingt interkerkelijk koor Challenge uit Dordrecht in de kerkdienst.

Herman Boon in Pand 9
10:00, Zaltbommel, Kerk met Passie. Herman Boon, bekend van o.a. '10 dagen bidden en vasten' conferenties, zijn cd's met kinderliedjes, zijn opleiding voor kinderwerkers en zijn radicale preken. Na afloop koffie/thee. Iedereen is welkom. www.hermanboon.nl

Kunstrondje Zaltbommel
13:00-17:00, Zaltbommel, binnenstad. Elke 1e zondag van de maand zetten ateliers, galeries en het museum in de binnenstad van Zaltbommel hun deuren open. Folders zijn verkrijgbaar bij de deelnemers en bij TRIP op de Markt.

Jeu de Boules inlooptoernooi
13:00, Ammerzoden, L'Ammerzo (Hoge Weiden 18). Inschrijven vanaf 13:00 uur. Iedereen is welkom.

De Baddies in het Stroomhuis
15:00, Neerijnen, Het Stroomhuis. Vijfkoppig muziekgezelschap 'De Baddies' heeft een grote diversiteit aan stijlen, mooie zang, vocale acrobatiek en humor. Popmuziek, jazz, wereldmuziek en jazz. In de serie Wereldse Klanken. Entree: 15 euro incl. glas wijn of sap. www.stroomhuisneerijnen.nl

Sing-In Zuilichem
19:30, Zuilichem, gereformeerde kerk. Met muzikale medewerking door Appie de With en Anja van Steenbergen. Het is mogelijk om een zelfgekozen lied door te geven om samen te zingen. Voor jong en oud.

maandag 3 februari

Vakantie voor senioren
14:30, Kerkdriel, De Leyenstein. Informatiemiddag van BrabantZorg Reizen over dagtochten en vakanties voor senioren met én zonder zorgbehoefte. Deelname is gratis en vrijblijvend, aanmelden niet nodig.

Creatieve avond
19:30-22:00, Gameren, JOOP. Creatieve avond met kosteloos materiaal. Deelname kost 1 euro incl. koffie/thee.

dinsdag 4 februari

Koffie en thee-uurtje
10:00-11:30, Zaltbommel, Sint Martinuskerk. Iedereen is welkom, koffie en thee zijn gratis.

Toneelvoorstelling babbeltrucs
13:00, Nederhemert, dorpshuis De Gaarde. Toneelvoorstelling georganiseerd door Rabobank Altena-Bommelerwaard over babbeltrucs, fraude en veilig bankieren. Toegang gratis, aanmelden niet nodig.

Klussen en kletsen
19:00, Gameren, JOOP. Klus- en kletsavond. Ook boeken ruilen.

Cinemaarten
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. 'The Invisible life of Eurídice Gusmão'. Film van Karim Aïnouz. Over twee zussen, die opgroeien in Rio de Janeiro. Ze raken elkaar kwijt, maar houden decennialang de hoop elkaar weer te vinden. Vanaf het allereerste frame schetst regisseur Aïnouz levendig en gedetailleerd de innerlijke leefwereld van de twee hoofdpersonages en sleept de film je mee in een zinnelijke en broeierige wereld van verzadigde kleuren en extreme sensaties, om vervolgens geleidelijk toe te werken naar het daverende slotakkoord.

woensdag 5 februari

Open Eettafel KBO
11:30, Kerkdriel, De Leyenstein. Voor 50-plussers. Deelname kost 8,50 euro incl. drankje vooraf en koffie/thee na afloop. Aanmelden kan bij Annemiek Hekman-Kijlstra: 0418-661925 of jenahekman@kpnmail.nl of Marianne Lagarde-Veht: 073-5994508 of mariannelagarde@kpnmail.nl

donderdag 6 februari

Wandelen met JOOP
9:30, Gameren, JOOP. Wandelen onder begeleiding.

Nieuw bij De Koffiekan
10:00-14:00, Zaltbommel, Pand 9. Eerste van nieuwe maandelijkse activiteit bij de Koffiekan. 3D-kaarten maken, spelletje doen, breien of gewoon gezellig buurten.

Koffie bij JOOP
10:00, Gameren, JOOP. Koffie en thee kosten 1 euro. Iets lekkers erbij ook 1 euro. Iedereen is welkom.

vrijdag 7 februari

ProefLOKAAL Winterdiner
18:00, Rossum, Boerderij Zonneveld. Eerste winterse diner van ProefLOKAAL Bommelerwaard. met viergangen gerechten bereid door lokale producenten en samenstellers. Voor informatie en reserveren: www.proeflokaalbommelerwaard.nl

Rembrandt & De Gouden Eeuw
20:00-22:30, Neerijnen, Het Stroomhuis. Muzikale, multimediale theatershow 'Rembrandt & De Gouden Eeuw' van oud-Flairck gitarist Hans Visser en top accordeoniste Irena Fiippova. Fascinerende show in de lijn van hun vorige programma 'Doctor Zhivago', dat The Guardian typeerde als 'Highly entertaining eveneing'. Het publiek hoort fascinerende en verrassende parallellen met de huidige tijd, versterkt door grootse projecties van de schilderijen van de oude Meester. Entree: 15 euro incl. glas wijn of sap. Reserveren is nodig: www.stroomhuisneerijnen.nl

zaterdag 8 februari

Spullen rommelmarkt
9:30-11:30, Zuilichem, HHK Uilkerweg 21b. INleveren van spullen voor de rommelmarkt op 9 mei. Boeken, speelgoed, kleine meubels, servies, kinderkleding, cd's, antiek, curiosa, decoratie etc. Ook spaarzegels voor het boodschappenpakket van de Plus zijn welkom.

Zusters in Zaken
20:00, Velddriel, De Boxhof. Luchtig, komisch en doldwaas blijspel door Toneelvereniging Sint Genesius o.l.v. Hetty Michielse. De kloosterzusters verkeren in grote geldnood. Maar dan komt Guus Jongeneel van Building Investment Limited (BIL) met het plan om er een vakantiepark van te maken. Als snel is Klooster Parc succesvol. Maar dan wordt er gebeld....Kaarten zijn te koop bij Astrid Kledingshop in Kerkdriel, telefonisch bij Margriet van Lith: 0418-631236 of via: www.toneelvelddriel.nl

'Heibel in Hofte'
20:00, Haaften, Burcht van Haeften. Lokale Talenten en optredens van drie band. Arbour Jam uit Haaften speelt van ABBA tot Toto, van Queen tot Shakira. Status Quo Forever speelt de echte Quo klassiekers. Niks Aan de Zeis brengt nederpop, boerenrock, gouwe ouwe klassiekers en nummertjes op aanvraag. Entree: 10 euro. Talenten voor Talent@Haaften kunnen zich aanmelden bij Sjoerd Boom: sjoerdboom@msn.com

zondag 9 februari

Sint-Maartencantorij
10:00, Heerewaarden, kerk aan de Hogestraat 20. In het kader van de 'Maand van het koor' zingt de Sint-Maartencantorij uit Zaltbommel.

Sing-in Wellse kerk
18:30-20:00, Well, Wellse kerk. Thema: 'Gevouwen handen'. Iedereen is welkom.

Meer op: www.hetkontakt.nl