• Met een bakkie koffie kunnen inwoners praten over de toekomst van de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel.
• Met een bakkie koffie kunnen inwoners praten over de toekomst van de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel. Foto:

Gesprek Omgevingsvisie

bommelerwaard • De gemeenten Zaltbommel en Maasdriel trekken er deze week op uit om het gesprek aan te gaan met inwoners, ondernemers, verenigingen, instellingen en partners over de toekomst van hun leefomgeving.

Op dinsdag, vrijdag en zaterdag bezoeken de gemeenten verschillende plaatsen in de Bommelerwaard met een koffiekar. Zij gaan het gesprek aan met mensen over de toekomst van de Bommelerwaard. Op vrijdag 31 januari zijn medewerkers van 10:00 tot 12:00 uur bij COOP in Rossum, van 13:00 tot 15:00 op de Weekmarkt in Kerkdriel en van 16:00 tot 18:00 bij Boon's in Ammerzoden. Op zaterdag 1 februari zijn ze van 10:00 tot 12:00 bij MCD in Aalst, van 13:00 tot 15:00 uur bij Jumbo in Gameren en van 16:00 tot 18:00 uur bij Albert Heijn in Zaltbommel.

Speciale website

De gemeenten roepen inwoners op om een foto te maken van de plek in hun gemeente waar ze het meest trots op zijn. Die foto kunnen ze dan insturen via omgevingsvisie@bommelerwaard.nl. Dat kan tot en met 27 februari. De foto's komen online op www.toekomstbommelerwaard.nl. Iedereen kan vanaf 28 februari stemmen op zijn favoriete foto van de Bommelerwaard. Voor de winnaar is er een leuke prijs.

Iedereen kan zijn of haar inbreng kwijt op het online platform op de website. Vanaf 28 januari staan op het platform ook stellingen over de toekomst van de Bommelerwaard waar iedereen op kan reageren. Op 8 januari viel bij alle huishoudens Het Kontakt met daarin een postkaart in de brievenbus. Op de postkaart staan vragen, die gaan over waar mensen trots op zijn in hun woonplaats en wat er beter kan. De gemeenten kregen al ruim driehonderd postkaarten retour. Insturen kan nog steeds, zonder postzegel.


Inloopgesprekken

Begin maart volgen inloopbijeenkomsten voor inwoners en instellingen, andere overheden en belangenpartijen. De inbreng uit deze eerste fase levert een beeld op van de toekomst van de Bommelerwaard. De gemeenten gaan met dit beeld vervolgens in de tweede fase weer terug naar de inwoners met meet-ups. Daar komt een omgevingsvisie uit voort, waarschijnlijk eind dit jaar. Dit plan vervangt onder andere alle bestemmingsplannen in de Bommelerwaard.