• Aanvoerder Niels Kraay (midden) is mogelijk aan zijn laatste seizoen bezig.
• Aanvoerder Niels Kraay (midden) is mogelijk aan zijn laatste seizoen bezig. Foto: Marco Oomen

Well maakt het de koploper moeilijk

well/asperen • Van een overwinning zal hekkensluiter Well voorafgaand aan het duel met Asperen al niet uit zijn gegaan, maar toch wisten de manschappen van trainer André van Vugt het de koploper lange tijd moeilijk te maken.

In het eerste kwartier nam Well brutaal het heft in handen tegen de ploeg die aan één punt genoeg had om de eerste periodetitel op te eisen. De hekkensluiter had in de openingsfase het betere van het spel, maar wist dat niet in doelpunten om te zetten. Luttele minuten later meldde de thuisploeg zich voor de eerste keer voor het Well-doel en scoorde direct. Na die goal bleef Well aandringen, maar tot een gelijkmaker leidde het niet. Ook in de tweede helft sprong Asperen effectief met zijn kansen om, door tien minuten na rust de 2-0 aan te tekenen. Dat was de beslissing in de wedstrijd. Asperen verzekerde zich van de periodetitel, Well keerde puntloos huiswaarts.

Toch kon Van Vugt niet ontevreden zijn over hetgeen zijn ploeg had laten zien: "Je koopt er natuurlijk niks voor, maar we kregen wel de complimenten van de tegenpartij. Wij hadden het betere van het spel, maar zij waren gewoon dodelijk effectief. Wij kregen ook kansen, we kwamen twee keer 1-op-1 met de keeper, maar die pakte hij goed. Eigenlijk moeten die ballen er wel in. Een puntje was mooi geweest, maar al met al ben ik trots op m'n ploeg."

In de winterstop werd bekend dat Van Vugt er een tweede seizoen bij Well aan vastplakt. Wel liet dat nieuws langer op zich wachten dan normaal gesproken het geval is. Dat had zo zijn redenen, legt hij zelf uit: "Well had te kennen gegeven dat ze graag met me door wilden. Daar heb ik in de winterstop rustig over nagedacht en nu ga ik weer vol goede moed en enthousiasme verder."

Volgende week wacht Well het thuisduel met Herovina. De eerdere ontmoeting in Herwijnen eindigde nog in een 7-0 pandoering. Ook zaterdag belooft het volgens de trainer van Well weer een enorme opgave te worden om aan dat treffen een resultaat over te houden: "Volgende week missen we een aantal spelers vanwege kleine blessures en er zijn drie mensen op wintersport. Dan heb je zo een speler of vijf die van het lijstje af moeten. Het wordt weer een hels karwei."

De kans dat Van Vugt het in zijn tweede seizoen zal moeten doen zonder drie ervaren krachten; René van de Werken, Dennis Bracht en aanvoerder Niels Kraay, is overigens levensgroot: "Ik denk dat die kans negentig procent is. En misschien nog wel meer. Er valt een hoop ervaring weg, maar tegelijkertijd geeft dat weer een uitdaging voor de 'jonge honden', zoals ze dat zo mooi zeggen. We komen wel weer tot een oplossing. We gaan kijken of we ze in de loop van het seizoen nog kunnen ompraten. Daar hebben we nog een maand of vier de tijd voor."

Martin van Hemert