• The Wieners staan op 31 januari in De Poorterij.
• The Wieners staan op 31 januari in De Poorterij. Foto: Peter Aerts

The Wieners komen naar De Poorterij

zaltbommel • Rock'n'roll trubuteband The Wieners is landelijk flink aan de weg aan het timmeren met de succesvolle tour 'The Wieners Play The Everly Brothers'.

Wegens groot succes vorige keer komt band op vrijdag 31 januari opnieuw naar de Poorterij met hun eerbetoon aan Don en Phil. Het wordt een thuiswedstrijd, twee van de bandleden (Rob Roemers en Jaap Wijn) komen namelijk uit de Bommelerwaard.

Alle hits zoals 'Wake Up Little Susie', 'Bird Dog', 'Til I Kissed You' en 'All I Have To Do Is Dream', klinken alsof Don en Phil vlak voor je staan. Maar The Wieners spelen ook verrassende B-kantjes, met hoorbaar veel liefde voor het origineel. Tussen de bedrijven door, weten de muzikanten mooie anekdotes te vertellen uit de levens van The Everly Brothers en over het ontstaan van de nummers.

De carrière van de Everly's wordt gevolgd vanaf het prille begin, toen de jonge broertjes optraden in het radioprogramma van hun ouders, via de internationale doorbraak in 1957 en de vele successen daarna, tot en met de glorieuze comeback in de jaren tachtig. Van 'Bye Bye Love' tot 'On The Wings Of A Nightingale…' Een ode aan de Koningen Van De Samenzang!

Naast Rob Roemers (zang en gitaart) en Jaap Wijn (zang en gitaar) bestaat de band uit Geurt Engelsman (contrabas en basgitaar) en Jan Timmermans. Rob roemers uit Zaltbommel en Jaap Wijn uit Brakel waren voorafgaand aan de tour door Nederland te zien bij het programma Veronica Inside. Kenner Johan Derksen zei toe dat hij nog nooit een duo had gehoord dat het werk van Don en Phil Everly zó perfect zingt. Het concert in De Poorterij begint om 20:15 uur.