• Door een nummer te draaien op de Wonderfoon krijgt de bewoner een oud liedje te horen.
• Door een nummer te draaien op de Wonderfoon krijgt de bewoner een oud liedje te horen. Foto: aangeleverd

Wielewaal krijgt Wonderfoons

zaltbommel • De bewoners van de Wielewaal zijn vorige week verrast met vier Wonderfoons. De toestellen werden overhandigd door de dames van Was & Strijkstudio Zaltbommel.

Eigenares Carla Smith, initiatiefnemer van deze mooie actie, wilde iets betekenen voor de bewoners die volop gebruik maken van haar wasservice. Zij is wekelijks met haar medewerkers in huis om de was op te halen en ook weer schoon af te leveren. Vorig jaar heeft ze bewoners uitgenodigd om te komen eten, dit jaar wilde ze iets blijvends geven, iets wat plezier brengt in het dagelijkse leven.
Een Wonderfoon is een ouderwetse telefoon die is omgebouwd. Door een nummer te draaien krijg je een oud liedje te horen, wat bij bewoners een lach op hun gezicht tovert en uitdaagt om mee te zingen.
"Het is een fantastisch mooi concept, en wij zijn er erg blij mee", vertelt Corinda Wijgerse, coördinator Welzijn & Evenementen bij Brabantzorg. "De telefoons zullen gebruikt worden op de woonkamers, maar we willen er ook één in de hal plaatsen. Zo kunnen bewoners, die even moeten wachten op bezoek of een taxi er daar ook plezier aan beleven."


Stakende docenten helpen in de zorg

zaltbommel • Docenten van De Brug, school voor praktijkonderwijs in Zaltbommel, gaan donderdag helpen bij zorginstelling De Leyenstein in Kerkdriel. Zo maken ze een statement tijdens de landelijke lerarenstaking.
Opkomen voor je rechten is heel lastig als je werkt met mensen (jong of oud) die van jou afhankelijk zijn. De Brug gaat daarom niet dicht tijdens de landelijke stakingsacties op 30 en 31 januari, maar draait halve dagen.

Toch zijn er enkele medewerkers die staken. Zij willen een statement maken, er moet namelijk iets structureels verbeteren en niet alleen in het onderwijs. Ook politie en zorg hebben structurele oplossingen nodig vanuit de politiek om om te kunnen gaan met alle veranderingen in de huidige maatschappij.
Daarom gaan de stakende personeelsleden van De Brug donderdag aan de slag in De Leyenstein ter ondersteuning van een activiteit voor ouderen.