• Nivo Sparta was Nieuw-Lekkerland de baas.
• Nivo Sparta was Nieuw-Lekkerland de baas. Foto: Peter Verheijen

Nivo Sparta wint eerste duel van 2020

zaltbommel • Nivo Sparta heeft de competitie zaterdag op een voortvarende manier hervat. De ploeg van trainer Theo de Boon wist verdienstelijk met 1-2 te winnen op bezoek bij Nieuw-Lekkerland.

Dat was een mooie opsteker voor het Nivo Sparta van De Boon, die in Nieuw Lekkerland zelf een oude werkgever trof en daar het gewenste resultaat wist te behalen. Terecht, vond De Boon: "Het is in zo'n eerste wedstrijd na de winterstop vooral hopen op een goed resultaat. Een punt was ook een prima resultaat geweest, maar we hebben gewoon een terechte overwinning behaald. We laten zien dat we een volwaardige eersteklasser zijn en als het zo doorgaat kunnen we nog een hoop punten bij gaan schrijven."

Nivo Sparta nam bij Nieuw Lekkerland brutaal de leiding via Christiaan Perrier. In de daaropvolgende fase was er een status quo, tot de thuisploeg uit het niets vijf minuten voor rust de gelijkmaker aantekende. Het was Frenk Schaap die namens Nivo Sparta de winnende goal aantekende. Door de overwinning staat Nivo Sparta voor dit moment veilig. Dat is ook de uiteindelijke doelstelling, ondanks het feit dat de Zaltbommelaren drie van de laatste vier wedstrijden in winst hebben omgezet. "Wij gaan niet roepen dat we om een periodetitel mee gaan doen. Laat ons eerst maar een goede serie neerzetten en ons veilig spelen. We hebben drie ploegen onder ons en dat moeten we nu proberen uit te bouwen." Daar kan Nivo Sparta zaterdag mee verder gaan, wanneer het Montfoort SV '19 op bezoek krijgt. Saillant voor De Boon, die zijn nieuwe ploeg treft: "Dat zal natuurlijk wel bijzonder zijn, maar ik ben in dienst van Nivo en Nivo moet gewoon winnen."