•  Jill Bogers werd kampioen dressuur cat. DE klasse Z2.
• Jill Bogers werd kampioen dressuur cat. DE klasse Z2. Foto: aangeleverd

Jill en Elles kringkampioen

ammerzoden • Jill Bogers en Elles Deckers zijn kampioen geworden in de Kring Hart van Brabant. Jill won met Hummer de dressuur cat. DE klasse Z2. Elles werd met Undercover kampioen springen in de categorie DE klasse B. Tijdens de Brabantse kampioenschappen heeft Hugo Lambooy met Jack DD een mooie derde plaats behaald met 67.083 procent. Deze drie ruiters zijn lid van paardensportvereniging Gelderse Boys in Ammerzoden.


Fausto van Tuyl wint opnieuw

ottoland/nieuwaal • Fausto van Tuyl uit Nieuwaal heeft tijdens de wintercompetitie veldrijden van rennersclub Jan van Arckel slechts één keer het podium gemist. Ook afgelopen weekend was hij de beste van 79 deelnemers in de B-klasse (recreanten). Van Tuyl voert na acht wedstrijden dan ook nog steeds het klassement aan. In de A-klasse (licentiehouders) verscheen tot ieders verrassing Erik Dekker uit Hedel (Nederlands kampioen veldrijden 50+) aan de start. Hij kon zich niet mengen in de strijd om de overwinning en eindigde op de negende plaats.


Clubkampioenen GTV Argos

zaltbommel • Fay Tieleman, Kyra Roest, Charissa van den Ham en Sanne van Liempd zijn de nieuwe clubkampioenen van gym- en turnvereniging Argos. Zaterdag waren de jaarlijkse clubkampioenschappen. Verdeeld over twee wedstrijden hebben 74 turnsters hebben hun kunsten laten zien. Naast medailles per niveau en leeftijdscategorie werden er ook toestelprijzen uitgereikt. De toestelprijzen waren voor de turnster die op dat toestel de beste oefening heeft geturnd. In de eerste wedstrijd is Fay clubkampioen van de recreanten geworden en Kyra van de selectie. In de tweede wedstrijd is Charissa clubkampioen van de recreanten geworden en Sanne van de selectie. De clubkampioenschappen zijn een goed oefenmoment voor de turnsters voor de Bommelerwaard cup en de overige voorwedstrijden.