Foto: www.123rf.com
Foto: www.123rf.com Foto: 123rf.com

Enquête over duurzame energie

zaltbommel • Gemeente Zaltbommel houdt een enquête onder de inwoners om te vragen hoe zij denken over het verminderen van het gebruik van fossiele brandstoffen en overschakelen op duurzame energie.

De vragen gaan onder andere over duurzaamheid, landschap en de toekomst. De vragenlijst staat op: https://enquete.toponderzoek.com/Zaltbommel Het invullen van de anonieme enquête duurt ongeveer tien minuten. Invullen kan tot en met 2 februari. Ook het Zaltbommelse burgerpanel TIPBommelerwaard krijgt de vragenlijst in de mailbox.

De gemeente betrekt de uitkomsten van het onderzoek bij het bepalen van een strategie voor een duurzame toekomst. De uitkomsten zijn daarnaast een input voor de omgevingsvisie, die de gemeente samen met de gemeente Maasdriel opstelt. Wethouder Posthouwer: "De energietransitie en het opwekken van duurzame energie heeft impact op onze leefomgeving. We moeten keuzes maken, bijvoorbeeld ten aanzien van ons waardevolle landschap. We werken met alle gemeenten van rivierenland samen aan een strategie voor een duurzame toekomst. Dit noemen we de Regionale Energiestrategie."

Bij het opstellen van de Regionale Energiestrategie werkt de gemeente samen met alle andere gemeenten van Regio Rivierenland (Maasdriel, West Betuwe, Tiel, Neder-Betuwe, Culemborg, Buren en West Maas en Waal); en met de Provincie, het Waterschap en Liander (het bedrijf dat voor de gemeenten alle stroomkabels en gasleidingen beheert). De gemeenteraden bepalen uiteindelijk de koers en inhoud van de Regionale Energiestrategie. De uitkomsten van dit onderzoek worden gebruikt voor het bepalen van de koers en inhoud. Op 28 mei neemt de gemeenteraad naar verwachting hierover een besluit.