• Wethouder Posthouwer en Boukje Pennings
• Wethouder Posthouwer en Boukje Pennings Foto: Lya Cattel

Energieloket Zaltbommel in Groene Huis

zaltbommel • Sinds vorige week woensdag kunnen alle inwoners van de gemeente Zaltbommel elke woensdagmiddag terecht bij het Energieloket in het gemeentekantoor.

Het Energieloket is een lokaal informatiepunt waar inwoners onafhankelijk advies kunnen krijgen over energiebesparing en energie-opwek. Het loket is een initiatief van de gemeente Zaltbommel, Energiecoöperatie Bommelerwaar en het regionale Energieloket Het Nieuwe Wonen Rivierenland. De feestelijke opening werd druk bezocht.

Binnenwandelen

Projectleider Stefan van Tongeren van Het Nieuwe Wonen: "We hebben in Geldermalsen al jarenlang een onafhankelijk Energieloket voor de inwoners van heel Rivierenland. Hier kunnen mensen online en telefonisch advies krijgen over het verduurzamen van hun huis. We merken dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheid om een keer binnen te wandelen voor persoonlijk advies. Daarom zijn we erg blij dat inwoners van de gemeente Zaltbommel nu ook 'om de hoek' hun informatie kunnen krijgen."

Boukje Pennings

Boukje Pennings zal het Energieloket Zaltbommel bemensen. "Ik merk dat er veel behoefte is aan onafhankelijk advies over energie besparen en energie opwekken. Waar begin je als je wilt besparen op je energierekening of zelfs aardgasloos wilt wonen? Mensen uit Zaltbommel willen met de energierekening in hun hand dichtbij huis ergens binnen lopen voor advies. En dat kan vanaf nu."

Wethouder Willem Posthouwer ziet het vele werk dat gedaan moet worden om de huizen in Zaltbommel te verduurzamen: "Ik hoop ook dat veel lokale en regionale ondernemers zich hier aansluiten. Een goede kans om zo onze lokale economie verder te stimuleren." Hij merkt dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien als het gaat om energiebesparing of energie-opwek. "Bovendien komen er steeds meer aanbieders op de markt, die hun diensten op dat gebied aanbieden. Dat is een goede zaak natuurlijk. Des te belangrijk dat onze inwoners onafhankelijk advies kunnen krijgen voor ze tot actie overgaan." De gemeente Zaltbommel biedt een duurzaamheidslening waarmee, tegen een lage rente, een bedrag geleend kan worden voor het verduurzamen van een eigen woning. "Anders dan veel andere financieringsvormen kunnen hier ook oudere mensen gebruik van maken."

Het loket is gevestigd in Het Groene Huis, naast de ingang van het gemeentekantoor. Het inloopspreekuur is iedere woensdagmiddag van 13:00 tot 17:00 uur.

Meer informatie is verkrijgbaar via: 0345-504012 en staat op:

q www.energieloketZaltbommel.nl