Huurwoningen Zuilichem gesloopt

zuilichem • Na De Buurt, Dijkzicht en de Maas-Waalweg gaat woningbouwcoöperatie De Kernen nu aan de slag in de Schoolstraat, het Hampad en de Hobolaan in Zuilichem.

De Kernen sloopt 26 sociale huurwoningen op deze drie locaties. In de Schoolstraat komen in 2021 net zoveel huizen terug als er verdwijnen. Voor de Burg. Hobolaan/Hampad heeft De Kernen nog geen plan ingediend bij de gemeente Zaltbommel. "Er wordt overwogen om een aantal van de nieuwe woningen te verkopen in plaats van sociaal te verhuren. De Kernen heeft in de afgelopen jaren de voorraad sociale woningen in Zuilichem versterkt in de plannen De Buurt, Dijkzicht en Maas-Waalweg. Ze bekijkt nu of er voldoende woningen beschikbaar zijn om in de lokale behoefte te voorzien, zodat er een aantal verkocht kunnen worden", schrijft de gemeente Zaltbommel aan Martijn Stoutjesdijk van de Socialistische Partij.

Het SP-raadslid wilde onder meer weten of alle bewoners van wie de huizen gesloopt worden, straks op dezelfde plek een nieuw huis krijgen. Zij krijgen inderdaad voorrang, plus een kostenvergoeding voor verhuizing naar een tijdelijke en vervolgens de nieuwe woning. Mensen die pas kort in de buurt wonen, hebben vooraf te horen gekregen dat de straten geherstructureerd worden. Zij hebben een tijdelijk huurcontract en hebben geen recht op terugkeer.