• Paleisa Taselaar was één van de medaillewinnaars.
• Paleisa Taselaar was één van de medaillewinnaars. Foto: aangeleverd

Goud voor turnsters in Culemborg

culemborg • Zaterdag was een succesvolle wedstrijddag in Culemborg voor de turnsters van GTV Argos, GTV Ammerzoden en Hamarithi.

Amy van Katwijk en Paleisa Taselaar van GTV Argos bleken de beste turnsters in hun categorie en ontvingen een gouden medaille.

Fedde Vredenburg werd vijftiende in dezelfde categorie als Amy en Jessy Bekers werd tiende. Bij de senioren werd Emma Wonnink 10e en ontving Eline Ketelaars een bronzen medaille met een vierde plaats.

Fleurine de Groot turnde ook erg netjes en werd bij de junioren knap zesde. Tot slot turnde instapper Bente van der Heijden zich naar een mooie tiende plaats en Ilona Verbeek eindigde als negende.

GTV Ammerzoden

In de eerste rayonwedstrijd van de derde en vierde divisie zijn van de twaalf turnsters van GTV Ammerzoden er zaterdag zeven in de prijzen gevallen.

Hamarithi

Hamarithi nam deel met achttien turnsters. Emma van de Werken behaalde ondanks een val op brug toch knap het brons. Luna Olde Olthof won overtuigend het goud, met twee punten verschil op de nummer 2.

Bij de senioren was Fleur Danklof namens Hamarithi de beste van de groep. Zij behaalde ook de hoogste punten op balk én vloer.

Hannah van Boggelen turnde wegens een knieblessure slechts twee toestellen mee. Hierbij hoorde ze bij de top. Nayinthe van den Heuvel greep naar zilver, met een goede stabiele wedstrijd. Vooral haar schroefsalto werd mooi uitgevoerd.