• De voorstelling is drie keer te zien in De Boxhof.
• De voorstelling is drie keer te zien in De Boxhof. Foto: aangeleverd

Genesius speelt 'Zusters in Zaken'

velddriel • Toneelvereniging Sint Genesius staat in februari drie keer met een toneelvoorstelling op de planken in De Boxhof.

'Zusters in Zaken' is een heerlijk luchtig, komisch en doldwaas blijspel, dat gebracht wordt op een manier zoals alleen Sint Genesius dat kan. De voorstelling vertelt het verhaal over het klooster van de moeder-overste en de zusters Agaath, Clara en Fransisca, dat in grote geldnood verkeert. Het ziet er naar uit dat het klooster binnen enkele maanden failliet gaat. Aartsbisschop Siemelink, die ieder jaar een weekje in het klooster komt uitrusten, is dan ook van plan het gebouw te verkopen. Er zijn plannen om er een casino van te maken. Biechtvader en vriend van de zusters, pastor Breukelmans kan tegen deze snode plannen niks inbrengen en grijp vervolgens maar weer naar de miswijn. Maar dan verschijnt Guus Jongeneel oftewel meneer BIL van Building Investment Limited en vlucht Rianne het klooster in, omdat ze achtervolgd wordt door een groep drugsdealers. Meneer BIL heeft grootste plannen met het klooster en maakt er binnen de kortste keren een rendabel vakantiepark van. Klooster Parc is al snel zeer succesvol, maar dan wordt er gebeld....

'Zusters in Zaken' staat onder regie van Hetty Michielse. Het is haar eerste toneelstuk als regisseur van toneelvereniging Sint Genesius uit Velddriel.

De uitvoeringen zijn op zaterdag 8, vrijdag 14 en zaterdag 15 februari in De Boxhof. De voorstellingen beginnen steeds om 20:00 uur. Kaartjes zijn te koop bij Astrid Kledingshop in Kerkdriel of telefonisch via Margriet van Lith: 0418-631236.