• Henk Linssen heeft ervaring met de lokale sportwereld en met veranderprocessen.
• Henk Linssen heeft ervaring met de lokale sportwereld en met veranderprocessen. Foto: aangeleverd

Henk Linssen aan de slag als sportformateur

bommelerwaard • Henk Linssen gaat aan de slag als sportformateur voor een Bommelerwaards sport- en beweegakkoord. Hij benadert lokale belanghebbenden zoals sportverenigingen, ondernemers en welzijnsorganisaties om samen ideeën te ontwikkelen die in het akkoord komen.

Iedereen die wil bijdragen is daarnaast van harte welkom bij de kick-off bijeenkomst voor het akkoord op 17 februari. Henk Linssen is gekozen als sportformateur door een selectiecommissie. Zijn achtergrond in de Bommelerwaardse sportwereld als voorzitter en zijn ervaring in veranderprocessen bij bedrijven maakten hem een goede kandidaat.

Henk Linssen heeft zin om aan de slag te gaan: "Sport betekent veel meer dan alleen een gezellige en ontspannen vrijetijdsbesteding. Sport draagt bij aan de gezondheid, ontmoeting, levendigheid en is daarmee een belangrijk bindmiddel in de dorpen en wijken."

Hij vervolgt: "Dit gaat echter niet vanzelf. Om een effectief en gedragen sportakkoord te formeren is de samenwerking nodig van sportverenigingen, maatschappelijke organisaties, individuele sporter, sportscholen, fysiotherapeuten en andere betrokken organisaties of bedrijven. Het vraagt een intensieve samenwerking waarin vrijwilligers en professionals vanuit sportverenigingen, de gemeente, het onderwijs, ondernemers en initiatieven vanuit de inwoners een belangrijke rol spelen."

Belanghebbenden kunnen met hun ideeën of vragen uiteraard ook zelf de sportformateur benaderen. Hij is te bereiken via sportformateurbommelerwaard@gmail.com.

In het akkoord komt een gezamenlijke visie op wat de Bommelerwaardse verenigingen en partijen willen met sport en bewegen, welke ambities er zijn en met welke concrete acties zij de komende jaren aan de slag gaan. Het is de taak van de sportformateur en belanghebbenden samen om uiterlijk 8 april 2020 het Sport- en Beweegakkoord Bommelerwaard op te leveren. Als dat lukt, wordt er een uitvoeringsbudget vanuit het Rijk van zo'n 80.000 euro ter beschikking gesteld om de geformuleerde doelen te bereiken.