• 'Sound of freedom' is een spectaculaire show.
• 'Sound of freedom' is een spectaculaire show. Foto: Paul Tolenaar

Luchtmachtkapel treedt op in Aalst

aalst • Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht komt op 14 februari naar Aalst met het programma 'Sounds of freedom'.

Vanwege de viering van 75 jaar vrijheid toert het beroemde orkest met deze voorstelling door het land. Het is een muzikale reis die een ode brengt aan vrijheid in al haar facetten. Natuurlijk wordt stilgestaan bij de bevrijders en veteranen en de rol van de Koninklijke Luchtmacht tijdens de Tweede Wereldoorlog en daarna, maar ook bij wat de vrijheid ons gebracht heeft en hoe die er tegenwoordig uit ziet. Van de eerste man op de maan tot het EK voetbal in 1988.

'Sounds of freedom' is naast een muzikaal ook een visueel spektakel. Met herkenbare muziek van onder meer de Beatles, Quincy Jones, Herman van Veen, Bruno Mars, Stevie Wonder en Avicii, speciaal lichtontwerp en een grote LED-wand waarop beelden getoond worden.

De 41 blazers en zeven slagwerkers worden bijgestaan door vier topvocalisten.

Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht is bekend van Bevrijdingspop, militair ceremonieel of de Last Post bij de aankomst van de MH17-slachtoffers op vliegbasis Eindhoven, maar doet veel meer. Verrassende samenwerkingen met andere muzikanten, zangers en zangeressen zorgen voor een afwisselend repertoire.


De voorstelling op 14 februari is in sporthal De Maaijenbogerd in Aalst en begint om 20:00 uur. De toegang is gratis, maar reserveren is wel noodzakelijk, want het aantal plaatsen is beperkt.


q www.luchtmachtconcertaalst.nl