• Survivor Christiaan Damen tijdens de opnames voor de promotiefilm met vloggers Britt & Lynn.
• Survivor Christiaan Damen tijdens de opnames voor de promotiefilm met vloggers Britt & Lynn. Foto: aangeleverd

Kick-off 15 januari in De Weesboom

Lopen voor de herinnering én voor nu

bommelerwaard • Nog een week te gaan en dan trapt het bestuur van de SamenLoop voor Hoop Bommelwaard af met een speciale informatie-avond in partycentrum De Weesboom in Ammerzoden. Vlak bij de locatie waar het later dit jaar allemaal te doen is: 24-uur wandelen in de strijd tegen kanker rondom kasteel Ammersoyen.

"We hopen dat heel de Bommelerwaard opstaat in de strijd tegen kanker", aldus voorzitter Marion Kooijman-Van Lokven. Iedereen uit de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel is van harte uitgenodigd om aan de 24-uurs wandelestafette deel te nemen. Of dit nu als team, survivor, vrijwilliger of op een andere wijze is, Marion kan niet genoeg benadrukken dat het geen Ammerzodens feestje is. "Het is een evenement voor de gehele Bommelerwaard!"

Ervaren captains

Gelukkig kijkt de Bommelse Nicole Drenth niet naar gemeentegrenzen. Toen zij hoorde dat er weer een SamenLoop kwam, twijfelde zij geen moment en nam contact op met haar vriendin Linda Lansdaal-Van Grinsven uit Rosmalen. Deze twee ervaren teamcaptains, met de SamenLoop in Rosmalen afgelopen augustus nog vers in de benen, liepen ook eerdere edities mee.

"Ik was achttien toen ik mijn vader door prostaatkanker verloor", weet Nicole nog als de dag van gisteren. Dat blijft zelfs 25 jaar later voor haar nog een 'moeilijk iets'. "Maar we lopen ook voor nu. Laten we voorkomen dat mensen mensen moeten missen."

'Beestje in mijn been'

Met dat gemis, of eigenlijk met de gedachte aan missen, worstelde Christiaan Damen (40) ook lange tijd. De Bommelaar vreesde twee jaar geleden zijn kinderen niet meer te kunnen zien opgroeien; zijn jongste kind was net zes maanden oud toen bij hem non-hodgkin werd geconstateerd. Inmiddels is de ziekte stabiel, verdwijnen zal het nooit helemaal. "Het beestje in mijn been, zoals ik het voor mijn kinderen noem, is nu rustig, maar wat is het heftig geweest… zo heftig. Maar ik durf nu weer te genieten van mijn kinderen, mijn vrouw, de kleine dingen in het leven."

Promotiefilm

Nicole, Linda en Christiaan werkten mee aan de promotiefilm over de SamenLoop die vloggers Britt & Lynn uit Kerkdriel eind december speciaal voor de kick-off maakten.

Ook Johan van Loon uit Nederhemert vertelt hierin hoe de ziekte hem helemaal sloopte, maar door experimenteel onderzoek hij nu genezen is verklaard: "Had ik deze ziekte vijf jaar eerder gekregen, dan was ik er nu niet meer geweest. Daarom is het zo ontzettend belangrijk dat er onderzoek is."

De opbrengst van de SamenLoop Bommelerwaard, vorige editie goed voor ruim 184.00 euro, gaat is zijn geheel naar onderzoek door KWF Kankerbestrijding. Geïnteresseerden in de SamenLoop, die willen deelnemen of op een andere manier hun steentje willen bijdragen, zijn van harte welkom op de officiële kick-off.

De Kick-off van de SamenLoop voor Hoop Bommelerwaard is op woensdag 15 januari vanaf 20:00 uur in Partycentrum De Weesboom, Voorstraat 17 in Ammerzoden.

Kijk voor meer informatie op:


q www.samenloopvoorhoop.nl/bommelerwaard