Aquarelleren voor senioren bij JOOP

gameren • Senioren kunnen vanaf woensdag 15 januari meedoen aan een cursus Aquarelleren voor Senioren. In totaal zijn er vier workshops, steeds van 10:00 tot 12:30 uur. De lessen worden gegeven door Sonja de Jongh vanuit het project Kunstgoed Cultuurparticipatie voor Senioren. De cursus vindt plaats in gebouw JOOP in Gameren. Aanmelden kan tot 10 januari bij Mariëlla van Heck: 0418-634231 of buurtcultuurcoach@welzijnbommelerwaard.nl JOOP (Jongeren en Ouderen Ontmoetings Plaats) is gevestigd in het voormalige Youth for Christ gebouwtje in het doodlopende stukje van de Jan van Steenbergenstraat.


Omroep Gelderland in het Stadskasteel

zaltbommel • Omroep Gelderland is op zaterdag 11 januari, tijdens Gelre-Dag, in Museum Stadskasteel Zaltbommel. De uitzending is live te horen van 8:00 tot 12:00 uur. Op deze dag is de entree tussen 10:00 en 12:00 uur gratis voor bezoekers. Er zijn speciale rondleidingen en korte lezingen door het hele gebouw. Kinderen en volwassenen kunnen daarnaast tussen 11:00 en 13:00 uur een 'Draak van Gelderland' maken in het MuseumAtelier en alles te weten komen over het wapen van Gelderland en van de gemeente Zaltbommel. Er is vrije inloop, maar aanmelden kan ook via e-mail: museumatelierzaltbommel@gmail.com


Vogelvoer knutselen in Het Stroomhuis

neerijnen • IVN West Betuwe nodigt kinderen en hun (groot)ouders uit om op zaterdag 18 januari vogelvoer te komen maken in Het Stroomhuis in Neerijnen. De gidsen geven ook uitleg over welke vogels in de tuin te zien zijn. Zo zijn de deelnemers voorbereid op de Nationale Vogeltelling van de Vogelbescherming, die dit jaar op 24, 25 en 26 januari. Het knutselen van vogelvoer in Het Stroomhuis duurt van 14:00 tot 16:00 uur. Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Aanmelden kan via: gwg@ivnwestbetuwe.nl Meer informatie staat op de website van IVN:

q www.ivn.nl/afdeling/west-betuwe