• Simon Fust is de voorzitter van het bestuur van ProefLOKAAL.
• Simon Fust is de voorzitter van het bestuur van ProefLOKAAL. Foto: aangeleverd

ProefLokaal in 2020 in vier delen

bommelerwaard • ProefLokaal Bommelerwaard krijgt een andere opzet en gaat in 2020 de regio in. Er komen vier 'mini-festivals'.

Het idee achter ProefLokaal Festival is samenwerking stimuleren tussen lokale producenten en de chef-koks van toprestaurants uit de streek.

Het festival dat jaarlijks in september in de Sint-Maartenskerk wordt gehouden, maakt plaats voor meerdere kleine evenementen. In 2020 komen vier seizoensgebonden evenementen op verschillende locaties in de Bommelerwaard.

Dat begint met het ProefLokaal Winterevenement op 7 februari bij boerderij Zonneveld in Rossum. Dit evenement staat in het teken van Valentijnsdag. Topkoks uit de regio stellen een viergangendiner samen. Er is plaats voor zestig gasten, die om 18:00 uur mogen aanschuiven. Belangstellenden kunnen ook een half uur eerder komen om deel te nemen aan een rondleiding over het boerenbedrijf (koeien en kippen) van de familie De Groot. Die rondleiding begint om 17:30 uur.

Deelname kost 60 euro per persoon. Een deel van de opbrengst van de kaartverkoop gaat naar een nog nader te bepalen goed doel. Tickets reserveren kan al via de website.

Inmiddels zijn ook de vacatures ingevuld van de bestuursleden die zijn gestopt.


q www.proeflokaalbommelerwaard.nl