PvdA/GroenLinks vraagt aandacht voor Sturm

aalst • Pvda/GroenLinks heeft burgemeester Pieter van Maaren gevraagd zich te verdiepen in de situatie van Helaire Sturm.

Sturm moest met haar woonboot weg uit het Esmeer in Aalst nadat de gemeente in 2013 het bestemmingsplan buitengebied vaststelde. "In het voortraject van de besluitvorming zijn verwachtingen gewekt dat gemeente Zaltbommel bereid zou zijn om mee te werken aan een oplossing voor deze specifieke situatie. Daar is tot op de dag van vandaag niets van terecht gekomen. Sterker nog, na 2013 zijn van mevrouw Sturm vrijwel alle bezittingen afgenomen. En alsof dat nog niet genoeg is, is zij uitgeschreven uit de gemeentelijke basisadministratie waardoor zij haar rechten als Nederlands staatsburger is kwijtgeraakt. Zij leeft overigens nog wel in onze gemeente, bijna letterlijk 'tussen wal en schip'", schrijft raadslid Frits van der Schans.

Fractie PvdA/GroenLinks vindt het de hoogste tijd om dit dossier af te ronden en heeft daarom aan burgemeester Van Maaren gevraagd of hij kennis heeft genomen van de 'casus Sturm'. Ook wil de partij een compleet overzicht hebben van de communicatie tussen Sturm en de lokale overheid. "Wilt u op basis van het complete dossier beoordelen of er mogelijkheden zijn om de in 2013 gewekte verwachtingen nu alsnog in te vullen?" vraagt Van der Schans. Het gaat dan om een nieuwe inschrijving in de gemeentelijke basisadministratie, teruggave van haar bezittingen en een nieuwe ligplaats voor haar woonboot.