Afbeelding
Foto:

Bijna 4000 euro voor Heerewaarden

heerewaarden • Een afvaardiging van sportvereniging Heerewaarden heeft een geldprijs van bijna 4000 euro uit handen van René van der Gijp in ontvangst genomen. Dat gebeurde tijdens de uitzending van het televisieprogramma Veronica Inside, waarvan Van der Gijp één van de vaste gezichten is. Tijdens het Toto-spel samen met presentator Wilfred Genee en Johan Derksen wist Van der Gijp de onderlinge concurrentiestrijd te winnen. Dat leverde Heerewaarden een prijzenbedrag van 3937,80 euro op. Dat geld wordt besteed aan nieuwe dug-outs. De prijs is een mooie opsteker voor de vereniging die in de zesde klasse uitkomt en volgend jaar zijn tachtigjarige bestaan viert.


Bouman en Van Tuijl naar winst

regio • Tijdens de zesde wedstrijd van de wintercompetitie bij Jan van Arckel in Hoornaar werd Mika Bouman uit Rijswijk tweede in de A-klasse. Hij leidt nu het klassement. Ruben van der Stelt en Sam Stolk uit Nieuwendijk werden respectievelijk derde en vijfde. Fausto van Tuijl uit Nieuwaal won andermaal de B-klasse en staat ook nog steeds bovenaan het klassement.


Titelregen voor Biesboschruiters

werkendam • Afgelopen weekenden werden op diverse plaatsen de kringkampioenschappen dressuur georganiseerd. Deze hebben diverse titels opgeleverd voor amazones van de Biesboschruiters. Kim Noordijk werd in de L2 (paarden) kringkampioen met de 4-jarige Kingsdale. In het ZZ licht paarden in Dordrecht was de titel voor Mara de Vries met Icerole DVB. In Papendrecht wist Ilse de Wilde bij de pony's twee titels mee naar huis te nemen. In de M met Mazzaro en in de hoogste klasse (Z) met haar pony Falco. Ten slotte werden afgelopen weekend in Zwijndrecht de M1 en M2 voor paarden gereden. Kim Noordijk wist hier beide titels mee naar huis te nemen. In de M1 deed ze dit met Jupiter en in de M2 met D'Joep. Mara de Vries werd in deze laatste klasse reservekampioen met Probarn Julavanck PP.