• De twee oude loodsen gingen in februari van dit jaar in vlammen op.
• De twee oude loodsen gingen in februari van dit jaar in vlammen op. archieffoto: Britta Alink

CV Wallepikkers heeft nieuwe hallen

zaltbommel • Carnavalsvereniging De Wallepikkers opent de nieuwe bouwhallen tijdens het jaarlijkse Prinsenbal en de Nieuwjaarsreceptie op zaterdagavond 11 januari.

De vorige bouwhallen van de vereniging, achter Pand 9, gingen op 15 februari in vlammen op. Dat was een twee weken voor het carnavalsfeest zou losbarsten. Van alle kanten kregen de bouwers hulp aangeboden, zodat het carnavalsfeest en de optocht toch gewoon door konden gaan. In overleg met de gemeente werd een nieuwe locatie gevonden voor de bouw van twee gloednieuwe hallen naast de milieustraat van de Avri aan de Dwarsweg. De vereniging pakt zaterdag 11 januari flink uit om de opening te vieren.

Vanaf 19:30 uur is iedereen welkom. Om 20:11 uur start de onthulling van Prins Maerten, de jeugdprins en de jeugdprinses. Op het programma staat een aantal gebruikelijke zaken, zoals het voorstelling van de (jeugd)Raad van Elf, de proclamatie, de uitreiking van de (jeugd)Prinsenorde en de bekendmaking van het Boerenbruidspaar.

Wethouder Adrie Bragt verricht om 21:55 uur de spetterende openingshandeling samen met voorzitter Martijn Merks van De Wallepikkers. Daarna barst het feest los met muzikaal vertier door Blaaskapel Spuugzat, Starko en vele anderen (tot 1:00 uur). De toegang is gratis.