Ruilbeurs BHTC

zennewijnen • De Betuwse Historische Tractoren Club houdt op zaterdag 4 januari van 8:00 tot 13:00 uur de jaarlijkse ruilbeurs op het terrein van loonbedrijf H. Valkis aan de Hermoesestraat 4 in Zennwijnen. Aanbieder en kopers komen uit het hele land. Er is van alles te vinden, nieuw en gebruikt: van moeren en bouten, gereedschappen zoals zagen, hamers en schroevendraaiers, tot boeken over onderdelen. Ook zijn er machines te koop zoals oude freesjes en enkele oude tractoren. De toegang is gratis. Op het terrein zijn onder andere hamburgers en erwtensoep te verkrijgen. Meer informatie is verkrijgbaar bij Kees Dordmond: 06-23664490.


Zonnebloem met Chinees buffet

opijnen • De Zonnebloem afdeling Neerijnen houdt op dinsdag 14 januari van 11:30 tot 15:00 uur haar Nieuwjaarsbijeenkomst in gebouw Maranatha. De gasten kunnen deze middag meedoen met een gratis verloting en bingo én genieten van een Chinees buffet. Nieuwe gasten, bijvoorbeeld eenzame, alleenstaande mensen die aan huis gebonden zijn door bijvoorbeeld een handicap, zijn van harte welkome. Aanmelden kan tot uiterlijk 11 januari bij Sia Feenstra: 0345-576851 of 06-42121916.


Nieuwjaarsreceptie van West Betuwe

west betuwe • De nieuwjaarsreceptie van de gemeente West Betuwe vindt plaats op maandag 6 januari van 19:30 tot 22:00 uur in het dorpshuis van Asperen. De nieuwe burgemeester Servaas Stoop zal om 20:30 uur een toespraak houden. Stoop werd op 22 november geïnstalleerd. Hij wil graag de inwoners van zijn gemeente ontmoeten en gaat onder de noemer 'Stoop op de Stoep' alle kernen langs bij al geplande activiteiten. In december heeft hij de Kerstmarkt op het Dorpsplein in Vuren bezocht, in januari volgt Asperen. Stoop noemt het een 'mooie manier' om kennis te maken met de samenleving. "Ik ervaar een groot gevoel van saamhorigheid in de gemeente", zegt hij. "Ik laat me graag verrassen en inspireren door in alle kernen langs te gaan. Samen bouwen we aan West Betuwe." De bezoeken aan de overige kernen volgen verspreid over het nieuwe jaar 2020.