• WNC gaat het geld gebruiken voor de aanschaf van een camerasysteem.
• WNC gaat het geld gebruiken voor de aanschaf van een camerasysteem. Foto: aangeleverd

10.000 euro van loterij voor WNC

waardenburg • Voetbalvereniging WNC uit Waardenburg is vorige week benoemd tot 'Club van de Week' en ontvangt daarom een eenmalige bijdrage van 10.000 euro van de VriendenLoterij.

De vereniging gaat het geld gebruiken om het complex extra te beveiligen en nieuwe materialen aan te schaffen.

WNC is namelijk in ander half jaar tijd getroffen door twee inbraken, waarbij een groot deel van het werkmateriaal is gestolen. Door middel van deze eenmalige bijdrage is WNC in staat om een camerasysteem aan te schaffen en het gestolen materiaal weer aan te vullen.

Wim Zwamborn, algemeen bestuurslid van WNC: "Enige maanden geleden zag ik op de site van de VriendenLoterij dat er een nieuwe campagne is met als omschrijving 'Club van de Week'. Naar aanleiding van de inbraken konden we best wat financiële ondersteuning gebruiken. Daarom een goede reden om te reageren met het verzoek om in aanmerking te komen. Een paar weken geleden werden we verrast met het bericht dat we de titel hadden binnengesleept."

Club van de Week is een nieuwe campagne van de VriendenLoterij voor clubs, verenigingen en stichtingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zij kunnen een aanvraag indienen voor een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Denk hierbij aan: verduurzamen van het clubhuis, de aanleg van een nieuw sportveld, muziekinstrumenten of het faciliteren van maatschappelijke activiteiten voor de buurt.

Ook in 2020 wordt wekelijks een aangesloten club, vereniging of stichting verrast met de titel 'Club van de Week' en met een eenmalige bijdrage van 10.000 euro van de VriendenLoterij om dit project te realiseren. Clubs kunnen zich het hele jaar aanmelden met een mooi project via:


q www.vriendenloterij.nl/clubs