Bezoek mogelijk in lockdown

altena • Bij de verzorgingshuizen van zorgorganisaties De Riethorst Stromenland en Zorgplein Maaswaarden blijft bezoek welkom tijdens deze nieuwe lockdown. De Riethorst Stromenland, die vanaf januari 2021 verder gaat als Mijzo, hanteert de landelijke maatregelen voor bezoek, dus maximaal twee bezoekers per cliënt per dag. Tijdens de kerstdagen - 24, 25 en 26 december - mogen er maximaal drie bezoekers per cliënt komen en dat is eveneens conform het landelijke beleid. De Riethorst Stromenland heeft als locaties Aernswaert en De Dotter in Hank, Altenahove en Antonia in Almkerk, Goezate in Werkendam en De Lemmenskamp in Woudrichem. Voor de locaties van Zorgplein Maaswaarden, De Notenhof in Andel en Wijkestein in Wijk en Aalburg, geldt al sinds vorige week vanwege de corona-uitbraak één bezoeker per cliënt per dag. Bestuurder Liselotte van Bokhoven sluit daarbij niet uit dat deze bezoekregels met de kerstdagen wat versoepeld worden. “Maar dat is afhankelijk van het verdere verloop van de uitbraak”, zegt ze.


Achtervolging eindigt met botsing

wijk en aalburg • Een bestuurder van een BMW heeft vorige week dinsdagmiddag, na een achtervolging door de politie vanuit Vianen, uiteindelijk een boom op de Polstraat in Wijk en Aalburg geramd. Bij de achtervolging, waar vijftien voertuigen aan deelnamen, zijn twee politieauto’s beschadigd geraakt. De bestuurder van de BMW is door ambulancepersoneel nagekeken en vervolgens aangehouden. Eerder op de dag was zijn rijbewijs namelijk ingenomen door de politie. Vorige week dinsdag tegen 17:00 uur zagen agenten in Vianen de man toch weer achter het stuur van zijn BMW zitten. Hierop gaven de agenten de man een stopteken, maar de bestuurder ging ervandoor. Op de Polstraat in Wijk en Aalburg raakte hij rond 17:30 uur uiteindelijk de macht over het stuur kwijt en ramde hij aan de linkerkant van de weg een boom. De man is overgebracht naar een politiecel.


Genderen-Zuid niet volgens plan

genderen • De woningbouwplannen voor Genderen-Zuid verlopen nog niet volgens plan. Dit komt door de nog lopende grondonderhandelingen, schrijft het college aan de gemeenteraad. Pas als hier duidelijkheid over is, kan het formele traject van het bestemmingsplan worden opgestart. Genderen-Zuid telt in totaal 70 woningen en maakt deel uit van de tien woningbouwprojecten die in de gemeente Altena versneld worden aangepakt.
Zeker in de kern Werkendam zijn inmiddels goede stappen gezet, aldus het college. Op de locaties De Burcht en Achter de Schans zal begin 2021 gestart worden met de eerste werkzaamheden.