• Harm Vierhouten (21) en Claudine Timmermans (19).
• Harm Vierhouten (21) en Claudine Timmermans (19).

Nieuwe webshop: Plants & Living

wijk en aalburg • Een bedrijf beginnen in coronatijd. Harm Vierhouten (21), tot voor kort commercieel medewerker bij voetbalclub Go Ahead Eagles, en Claudine Timmermans (19), die nog de studie Marketing en Communicatie volgt én de dochter is van PT Creations-eigenaar Mark Timmermans, hebben de stap gewaagd. Sinds 15 december is hun webshop in de lucht. Met Plants & Living verkoopt het stel online plantenarrangementen, potten en woonaccessoires.

Een webshop lanceren is nu een schot in de roos. "De meeste mensen zitten thuis, kunnen niet weg. Wij komen naar de mensen toe”, glimlachen Harm en Claudine. Bestellen gaat eenvoudig via hun webshop. "In principe bezorgen we de volgende dag, maar als het moet ook op dezelfde dag.” Plants & Living schakelt voor de bezorging een speciale verzendpartij in. "Die onze producten met liefde behandeld.” Gezien de geaardheid van de producten moet dat wel op een bijzondere manier. De producten worden in een speciale FSC-karton doos, waarin een bijzonder kartonnen interieur zit ter voorkoming van beschadigingen, afgeleverd. "De arrangementen worden rechtop in de doos verzonden. De mensen zijn nogal eens verbaasd dat wij de arrangementen zo durven te versturen. Er zit natuurlijk ook keramiek en glaswerk bij. “Het is ook nog eens een duurzame doos die door de mensen hergebruikt kan worden. Bij de opening van de doos ziet de koper gelijk een mooie kaart en vervolgens het product. Op deze wijze hopen we onze klanten een soort winkelgevoel mee te geven.”

Het is ook mogelijk de producten af te komen halen in Wijk en Aalburg. “Maar onze voorkeur gaat uit naar online. Het liefst gaan we naar de klant toe zeker in deze coronatijd”, zegt Harm, die altijd al een eigen bedrijf wilde opstarten. In deze dagen zijn het vooral arrangementen die met kerst en oud en nieuw te maken hebben. “Maar voor het voorjaar van 2021 hebben we natuurlijk een heel nieuw assortiment.” Voor een fysieke winkel hebben Harm en Claudine vooralsnog geen plannen gesmeed.


q www.plants-living.nl