Geen oliebollenactie

werkendam • De oliebollenactie van koor de Verenigde Zangers in Werkendam gaat dit jaar vanwege de coronamaatregelen niet door. Volgend jaar hoopt de Verenigde Zangers wel weer de oliebollenactie te kunnen houden en het koor vertrouwen erop dat velen dan deze oliebollen, gebakken in de eigen bakcontainer, weer zullen kopen.


'Confetti Opruim Estafette'

woudrichem • In Woudrichem wordt op zaterdag 19 december een 'Confetti Opruim Estafette' gehouden. Dat klinkt misschien feestelijk en gezellig, maar het is een actie om juist de resten weg te halen van een feestje dat in maart gehouden is. Jos Korthout van de Vrienden van het Woerkumse Strandje roept vrijwilligers op om mee te helpen om de plastic goud-, zilver-, rood- en groenkleurige frutsels op te ruimen. Ze liggen in het gras rondom het kanon op de Maaspunt in Woudrichem. Het kanon is gemakkelijk te vinden, een paar meter achter het beeldje van De Zalmvisser op de Rijkswal, bovenop de stadsmuur van de vesting Woudrichem. Een deel van die confetti is over de wal heen gewaaid en naar beneden gevallen. Het ligt dus ook onderaan de stadsmuur, langs de oever van de Afgedamde Maas. De confetti ligt tussen het gras en is grotendeels bedekt geraakt door afgevallen bladeren. Vanwege het coronavirus kan er telkens met twee mensen opgeruimd worden. Opgeven kan met een berichtje naar j.a.m.korthout@planet.nl. "Als we genoeg mensen hebben, kunnen we elkaar elk half uur aflossen. Zo krijgen we dat plastic alsnog weggewerkt", aldus Korthout. "Zo voorkomen we dat het plastic in de grond verdwijnt en daar uiteenvalt in micro- en nanoplastics die opgenomen worden door het bodemleven en uiteindelijk in ons eigen lichaam terecht komen."


Online kerstviering

regio • De kerstviering van de catechesegroep Land van Heusden en Altena is op vrijdag 11 december online. De kerstviering met de groep mensen met een verstandelijke beperking zal dit jaar op vanwege de coronamaatregelen op een andere manier aangeboden worden. Het thema van de viering is: 'Het Beste Nieuws'. Deze speciale kerstviering is te beluisteren en te zien via de site van de gereformeerde kerk van Almkerk. Iedereen kan in het eigen huis of woonvoorziening deze viering volgen. Het is heel mooi om zo toch met elkaar het kerstfeest te beleven.

Speciale dank is er voor Maria Rikkers, dirigente van de Activo Band uit Andel, die de muziek tijdens deze viering zal verzorgen. De viering wordt gehouden op vrijdag 11 december om 19:00 uur vanuit het kerkgebouw. Inloggen kan op de site van de gereformeerde kerk. Dan kunnen mensen klikken op de button 'live beeld'.

q gkalmkerk.nl