Sleeuwijkse jongens beroofd

sleeuwijk/breda • Twee jongens uit Sleeuwijk van 16 en 17 jaar oud zijn maandag in Breda slachtoffer geworden van een straatroof. Dat gebeurde rond 17:30 uur in de wijk Belcrum. De Sleeuwijkers werden door drie jongens met wapens bedreigd en moesten hun tassen afgeven. De politie ging direct met diverse eenheden naar de daders op zoek. Tijdens de zoekactie werd op de Vinkstraat een 15-jarige jongen als verdachte aangehouden. Hij wordt in verzekering gesteld. De recherche stelt een onderzoek in naar de andere betrokkenen. Een van de slachtoffers had via social media contact gehad met een jongen die een specifiek paar schoenen te koop aanbood. Op de afgesproken plek, een pleintje met garageboxen, werden de kopers door drie knapen omsingeld en beroofd.


Autobrand in Veen

veen • Op de kruising van de Witboomstraat met de Van der Loostraat in Veen is zaterdagavond een auto volledig uitgebrand. Zaterdagavond rond 23:30 uur werd er op de kruising een auto in brand gestoken. Er stond veel ‘publiek’ omheen. Daarbij werd vuurwerk afgestoken, maar de brandweer kon ongehinderd haar werk doen. Een berger heeft de uitgebrande auto weggehaald.


Mishandeling op A27

nieuwendijk • Een 20-jarige Oosterhouter is donderdag omstreeks 16:10 uur op de snelweg A27 ter hoogte van Nieuwendijk door de twee inzittenden van een zwarte bestelbus mishandeld. Aan de mishandeling ging een verkeersruzie vooraf. De politie is op zoek naar getuigen van het incident. Mensen kunnen bellen met de politie van het team Dongemond op 0900-8844.


Overtocht wordt duurder

werkendam • Wandelaars en fietsers betalen vanaf volgend jaar 1 euro voor hun overtocht met Pontje Steur. Het veergeld van het voetveer over het Steurgat in Werkendam is sinds 2011 75 cent. In 2021 wordt het bedrag verhoogd naar 1 euro per overtocht.