'Zeker vijf oefenwedstrijden nodig'

werkendam • Ook Kozakken Boys is blij met de beslissing van de KNVB om de topamateurs vanaf zaterdag 6 februari weer voor het ‘echie’ te laten voetballen. Er is licht in de tunnel.

“Maar die tunnel is nog veel te lang”, vindt Kozakken Boys-trainer Rick Adjei. “Dat we 6 februari mogelijk kunnen gaan voetballen, geeft ruimte. Ik wil niet pessimistisch zijn, maar alle hoop dat we alles dan weer mogen heb ik niet. Ik ben ook huiverig, want we zullen in het nieuwe jaar dan wel full contact moeten kunnen trainen.” Aan de zes weken voorbereiding cq periodisering van goeroe Raymond Verheijen hecht Adjei weinig waarde. “Mijn spelers hebben doorgetraind. Als ze tijdens de kerstdagen goed opletten, kunnen we vanaf begin januari ons volledig gaan voorbereiden op de herstart. Naast een maandje trainen hebben we ook wel vijf, zes en misschien wel zeven oefenwedstrijden nodig om wedstrijdfit te worden.

Kozakken Boys kan overigens leven met de gekozen oplossing. "Het liefst hadden wij de competitie, net als veel clubs, volledig uit gevoetbald. Al snel bleek dat niet haalbaar en is optie 3 het meest aantrekkelijk. Door de min of meer regionale indeling zijn er minder verplaatsingen door het land en daardoor minder kosten en ook minder risico op besmettingen. Bovendien is het aantrekkelijk om derby's te spelen.” Als het kan wel met toeschouwers. "Sterker nog, het wordt pas interessant als er publiek bijkomt. Puur sportief is het natuurlijk weer leuk om te voetballen, maar zonder mensen langs de lijn of in de kantine verliest de voetbalsport haar glans. En ook inkomsten, belangrijk voor verenigingen op dit niveau. Op papier zitten we misschien zonder de Vogels, Spakenburg, AFC in een zwakkere poule. Maar in feite zijn er geen zwakkere broeders in de tweede divisie. Wij zijn in ieder geval blij met de derby tegen ASWH."