Kerstengelen gezocht

regio • De Protestantse Gemeente Heusden en Wat bezielt Heusden slaan de handen ineen en willen dit jaar met een kerstengelenproject een sprankje hemel op aarde brengen.

"Juist in de donkere dagen voor kerst hebben meer mensen behoefte aan verbinding, aandacht voor elkaar en geborgenheid. Zeker aan het einde van een jaar waar we veel op afstand van elkaar zijn gebleven, willen we daarin van betekenis zijn", laten de Protestantse Gemeente Heusden en Wat bezielt Heusden weten.


Het project houdt in dat in de vier weken voor kerst kerstengelen actief zijn. Iedereen kan zich hiervoor aanmelden.

Ook zijn er namen van mensen aangedragen die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken.


Aanmelden

De redenen zijn heel divers en uiteenlopend. Dat is ook niet vreemd, want eigenlijk kan iedereen wel wat aandacht gebruiken.


Wie iemand weet, mag die naam ook doorgeven aan de organisatie. Hiermee wordt discreet en volgens de geldende privacyregels omgegaan. Mensen die wel een engel kunnen gebruiken aanmelden kan via de website. Daar kunnen mensen ook zichzelf opgeven als kerstengel. De organisatie zorgt dat engelen en adressen gekoppeld worden.


Op de vier adventszondagen, bezorgen mensen als engel een kleine attentie bij iemand, van wie de Protestantse Gemeente Heusden en Wat bezielt Heusden denken dat een attentie die persoon kan opbeuren en een beetje licht kan brengen. De attentie wordt anoniem bezorgd.


Verbinding

Het kerstengelenproject levert allereerst verbinding op in Heusden, Oudheusden en omgeving. Bovendien geeft het zowel de engelen als de ontvangers heel veel voldoening.


Ervaringen en reacties vanuit verschillende organisaties zijn te lezen op de website www.engelenproject.nl.


Daar vind je ook mooie voorbeelden van attenties die worden rondgebracht. Bovendien is het leuk om te zien welke organisaties er nog meer meedoen.


q www.pgheusden.nl/engelen-project