Marieke Lucas Rijneveld naar WLC

woudrichem • Het Woerkums Literair Café heeft intussen de helft van zijn programma geschrapt in verband met corona. Rodaan Al Galidi, Arnon Grunberg en Joke Hermsen komen hopelijk volgend jaar terug. Het programma ziet er voor de rest van het seizoen als volgt uit: 5 februari Volkskrant-journalist Fokke Obbema met 'De Zin van het Leven'; 12 maart Midden-Oosten reporter Brenda Stoter Boscolo met 'Het Vergeten Volk'; maart/april de huldiging Marieke Lucas Rijneveld, winnaar International Booker Prize en presentatie van haar nieuwe roman 'Mijn Lieve Gunsteling'; 16 april Buitenhof-presentator Twan Huys met 'Wandellust'; 30 mei Hugo de Groot Boekenbal (1421-2021) in de vesting.

Locatie lezingen/interviews: Altena College. Voor informatie: Janice Bakker-van As, woerkums-literaircafe@outlook.com.


Combi van hobo en gitaar in ‘Parijs’

dussen • In Kasteel Dussen speelt op donderdag 17 december het duo Pauline Oostenrijk (hobo) en Enno Voorhorst (gitaar) ‘Parijs’. Met onder andere werken van Coste, Satie en Paradiso én eigen werk. Eerder oogste het duo lovende recensies met hun cd ‘Modinha’. Zo werd in Luister de prachtige combi van hobo en warme gitaarklanken genoemd en schreef Stretto over twee Nederlandse instrumentalisten met vakmanschap, technisch hoogstaand en nuances en muzikaliteit verzekerd.

Aanvang van het concert is 17:00 uur en 20:00 uur. De entree bedraagt 15 euro; met CJP-/Vriendenpas 12 euro. Reserveren en meer info via de website. Uiteraard gelden de coronaregels in het kasteel. Dus daarom ook maximaal 30 personen per concert.

q www.kasteel-dussen.nl


Diensten voor ouderen

regio • Trema Welzijn biedt ondersteunende diensten voor ouderen aan in deze coronatijd. Bijvoorbeeld de maaltijdservice aan huis. Ouderen vanaf 65 jaar die een beperking hebben, chronisch ziek zijn of tijdelijk in bijzondere omstandigheden verkeren waardoor zelf koken niet meer lukt, kunnen de maaltijdservice aanvragen. Deze warme maaltijd wordt dan rond het middaguur bij hen thuis bezorgd door een vrijwilliger. De maaltijdbezorgers houden zich aan de coronaregels.

De ouderenadviseurs leggen op dit moment bijna geen huisbezoeken af, maar nemen telefonisch contact op. Wie dit ook wil kan contact opnemen met Anne-Marie van der Vliet van Trema Welzijn. De vrijwillige ouderenadviseur zal informeren, begeleiden of doorverwijzen. Het uitgangspunt is dat de behoefte vanuit de ouderen zelf komt. Deze behoefte is leidend in het open gesprek dat de ouderenadviseur met hen voert tijdens een huisbezoek. Dit kan gaan over activiteiten en voorzieningen die er zijn in de gemeente, zaken op het gebied van welzijn, wonen en zorg, voor nu en in de toekomst. De ouderenadviseur kan ook een luisterend oor zijn voor wie moeite heeft om alleen te zijn of een vorm van eenzaamheid ervaart.

Trema Welzijn is bereikbaar via 0183-408444. Meer informatie via onderstaande website.

q www.trema.org