Kidsfilm 'Scoob!' bij Paraplu

wijk en aalburg • De film 'Scoob!' is woensdag 2 december te zien tijdens de kinderfilmmiddag bij Stichting Paraplu in Wijk en Aalburg. De film wordt vanaf 14:00 uur vertoond in BuBeClu en is voor kids vanaf 6 tot ongeveer 14 jaar. De film is Nederlands gesproken, dus ook voor de kleinere kinderen goed te volgen. De entree bedraagt 3 euro, maar ben je lid van Stichting Paraplu Aalburg, dan betaal je 2 euro. BuBeClu is te vinden aan Nijverheidsstraat 2 in Wijk en Aalburg. De film is om ongeveer 15:45 uur afgelopen.


Heerlijke poon in Woudrichem

woudrichem • Op zaterdag 28 november wordt er van 8:30 uur tot 12:00 uur door De Hoop weer ouderwets heerlijke poon gebakken in de visafslag aan de Kerkstraat 2 in Woudrichem (Kerkstraat 2). Wie niet achter het net wil vissen, kan een bestelling doorgeven aan C. Venderbos. Telefonisch of via WhatsApp via 06-41188351 of per e-mail via c.venderbos@ziggo.nl.


Diensten voor ouderen

regio • Trema Welzijn biedt ondersteunende diensten voor ouderen aan in deze coronatijd. Bijvoorbeeld de maaltijdservice aan huis. Ouderen vanaf 65 jaar die een beperking hebben, chronisch ziek zijn of tijdelijk in bijzondere omstandigheden verkeren waardoor zelf koken niet meer lukt, kunnen de maaltijdservice aanvragen. Deze warme maaltijd wordt dan rond het middaguur bij hen thuis bezorgd door een vrijwilliger. De maaltijdbezorgers houden zich aan de coronaregels. De ouderenadviseurs leggen op dit moment bijna geen huisbezoeken af, maar nemen telefonisch contact op. Wie dit ook wil kan contact opnemen met Anne-Marie van der Vliet van Trema Welzijn. De vrijwillige ouderenadviseur zal informeren, begeleiden of doorverwijzen. Het uitgangspunt is dat de behoefte vanuit de ouderen zelf komt. Deze behoefte is leidend in het open gesprek dat de ouderenadviseur met hen voert tijdens een huisbezoek. Dit kan gaan over activiteiten en voorzieningen die er zijn in de gemeente, zaken op het gebied van welzijn, wonen en zorg, voor nu en in de toekomst. De ouderenadviseur kan ook een luisterend oor zijn voor wie moeite heeft om alleen te zijn of een vorm van eenzaamheid ervaart. Trema Welzijn is bereikbaar via 0183-408444.

q www.trema.org


Kerstsfeer bij Atelier Schelpencreaties

almkerk • De komende twee weekenden, 27 en 28 november en 4 en 5 december, houdt Adrienne Lub van Atelier Schelpencreaties aan de Molenstraat 4 in Almkerk van 10:00 uur tot 18:00 uur open dagen in kerstsfeer. Ze is weer hard aan het werk geweest en heeft haar schelpencreaties aangevuld met prachtige kerstdeco's, samengesteld uit duurzame materialen en versierd met kunstobjecten of bijzondere kerstornamenten. Elke creatie, modern, klassiek, stemmig of vrolijk, is uniek en laat lichtjes fonkelen in deze donkere dagen door middel van kaarsen of batterijverlichting. Een geweldig sinterklaas- of kerstcadeau vanaf 5 euro. De open dagen zijn geheel coronaproof. Bezoekers worden verzocht met maximaal twee personen te komen, zonder kinderen. Een mondkapje is verplicht. Een afspraak maken voor kan ook via 06-20038902.