CDA wil af van 'dure' verklaring

altena • BIZ Werkendam en zwembad Bijtelskil in Sleeuwijk vinden een dure accountantsverklaring om hun jaarlijkse subsidieaanvraag te verantwoorden niet in verhouding met de jaarlijkse omzet. Dat schrijven CDA-raadsleden Arie-Pieter Verdoorn en René Roovers in vragen aan het college. Het tweetal pleit voor goedkopere alternatieven en voor een betere balans tussen de jaaromzet en de verplichtingen die daarbij horen. Bij subsidies van meer dan 50.000 euro moet een subsidieontvanger een controleverklaring van een onafhankelijke accountant meesturen. In het geval Bijtelskil wordt de administratie verzorgd door Sportfondsen Nederland, waar ook de jaarcijfers worden opgesteld. Hierbij wordt controle wordt uitgevoerd door een intern accountant, die een samenstelverklaring bijvoegt, weten Verdoorn en Roovers. “Ondanks dit gegeven wordt het bestuur van zwembad Bijtelskil toch verplicht om een relatief dure accountsverklaring toe te voegen van een andere accountant. Naar onze mening gaat een dergelijke dure controleverklaring wel ver voor een behoorlijk eenvoudige exploitatie en vijf maanden operationele openingstijd.”


Vreugdenhil negende op CU-lijst

nieuwendijk • Hermen Vreugdenhil staat op plaats negen op de kandidatenlijst van de ChristenUnie voor de Tweede Kamerverkiezingen volgend jaar. De Nieuwendijker is momenteel fractievoorzitter van CU-SGP in de Provinciale Staten van Brabant en was eerder raadslid en wethouder en de voormalige gemeenten Werkendam en Aalburg. De CU-lijst is dit weekend officieel vastgesteld door de leden en kent met Carola Schouten nog een bekend gezicht uit de regio. De huidig vicepremier en running mate van lijsttrekker Gert-Jan Segers staat op de tweede positie. De partij heeft momenteel vijf zetels in de Tweede Kamer. Partijvoorzitter Piet Adema is 'dankbaar' voor de 'prachtige kandidatenlijst'. "Ik ben trots op deze ruim vijftig gedreven talenten uit het hele land, met wie we nu de campagne in gaan."
Het conceptverkiezingsprogramma van de ChristenUnie wordt half december gepresenteerd. Op het partijcongres van 21 januari zal hier over worden gestemd.