Harddrugs en zwaar vuurwerk

werkendam • Een 46-jarige man uit Werkendam is zondagochtend aangehouden na de vondst van harddrugs en zwaar vuurwerk in zijn woning. De politie kwam de man op het spoor na een melding via Meld Misdaad Anoniem. In de woning van de Werkendammer werden ruim 200 nitraten, meer dan 100 cobra's en diverse soorten harddrugs aangetroffen. Zowel het gevaarlijke vuurwerk als de drugs zullen worden vernietigd. De verdachte zit in hechtenis, de politie doet nader onderzoek.


Uitzending over donorregistratie

altena • De Wijk en Aalburgse huisarts Caroline Arnold Bik, Marieke Vos van Bibliotheek CultuurPuntAltena en Gerrit de Joode van Altena TV maken een speciale uitzending over donorregistratie en orgaandonatie.

De uitzending is vanaf woensdag 18 november te zien op Altena TV. Tijdens de speciale uitzending wordt uitgelegd wat donorregistratie is en waar mensen rekening mee moet houden, zodat ze daarna een keuze kunt maken. Wie hulp nodig heeft bij het vastleggen van die keuze kan terecht bij de Bibliotheek CultuurPuntAltena.

Lezing

Naast de speciale tv-uitzending organiseert de Bibliotheek CultuurPuntAltena ook een online lezing, waarbij Karen haar verhaal vertelt over haar leven met een donorhart. Deze lezing is op maandagavond 23 november en gratis toegankelijk. Meer informatie en aanmelden via onderstaande link. Mensen die nog geen keuze hebben gemaakt voor het donorregister hebben recent een brief van de Rijksoverheid gekregen om hen eraan te herinneren die keuze alsnog te maken en vast te leggen.

q bibliotheekaltena.nl/donor


Auto te water in Werkendam

werkendam • Langs de Sportlaan in Werkendam is vorige week woensdag een auto in het water beland. De bestuurster heeft ongedeerd het voertuig verlaten, meldt de politie, die verder geen mededelingen gedaan heeft over hoe de wagen te water is geraakt.